Gyógyszermérgezés esélyei

Nagy baj is lehet, ha grapefruitlével veszi be a gyógyszerét A grapefruit és egyes gyógyszerek közötti, esetlegesen veszélyessé váló kölcsönhatásra hívják fel a figyelmet kanadai kutatók a Canadian Medical Association Journal című orvosi folyóiratban. A grapefruitlé nagyobb mennyiségű fogyasztása egyes gyógyszerek túladagolását okozhatja, mert gátolja a gyógyszerek lebontásában elsőrendűen fontos folyamatokat a bélrendszerben és a […]

Olvass tovább

Antibiotikum helyett

A Facebookon kaptam, első gondolatom, hogy mindenki lássa és használja az egyik legősibb egészségmegőrző “receptet”. A képen ugyan nem KÉT gerezd fokhagyma látható, de sebaj. Egy kis üvegecskébe teszek annyit, amennyi belefér, majd felöntöm mézzel. A két átnyomott gerezd tippjéhez nem elég – szerintem – a kiskanálnyi méz, de hát ez nem kőbevésett szabály. Annyit […]

Olvass tovább

Az aszalt szilva értékei

Aszalt szilva és az immunrendszer Az utóbbi években egyre többet hallani a sejtkárosító szabad gyökökről, illetve az antioxidáns hatású gyümölcsökről. Táplálkozástudományi professzorok ez idáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidáns dózissal rendelkezik. Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében a téli […]

Olvass tovább

Mikrohullám és rák

Most vagyok a bajban! Ha terjesztem ezt a mikrosütőt ellenző-elemző (?)  írást, esetleg tényleg “megmentek”életeket – köztük a magamét is.Ha meg nem teszem ki a netre, hát gyötörjön az önvád, úgy kell nekem, miért van annyi levelezőpartnerem. Ha igaz a levelet író személy állítása, úgy az ipari civilizáció remek találmányát ki kell(ene?) dobni és fatüzelésre […]

Olvass tovább

Vegetáriánus étrendre kényszerülhetünk

Megfigyelésem szerint az emberek egy része valóságos csapásként értékeli, ha a húsételek helyett – például valamilyen betegség okán – le kell mondania a megszokott húsok (sonka-kolbász- szalonna – sülve-főve-nyersen) élvezetéről. Súlyos betegségek, szervezeti károsodások (pl a sokféle rák) okozóit találhatjuk meg a húsfélékben, illetve ezek mértéktelen és ésszerűtlen fogyasztásában. A bibliai étrend Isteni útmutatásait mellőzve, […]

Olvass tovább

Akupunktúra és reflexológia a biblia hátterén

EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD – BOLDOG CSALÁD Akupunktúra és reflexológia Részletek Dr. Warren Peters adventista orvos Misztikus orvoslás című könyvéből (Mystical Medicine, Hartland Publications, 29-43.1.) Az ősi kínai hagyomány szerint megfigyelték, hogy azok a harcosok, akik bizonyos anatómiai helyeken nyílvessző okozta sebeket kaptak, érzéketlenséget vagy zsibbadást tapasztaltak testüknek egészen más területein. Innét indult ki az akupunktúra gyógymód. […]

Olvass tovább

Tényleg beteg állatokból származó húst ennél?

Most már nyugodtak lehetünk a vágóhidakkal kapcsolatban? Ez ugye csak egy véletlen eset, ami nem jellemző az állatok leölésének modern technikájára? A kíméletes kiirtás – ami a halálát érző állatban nem hoz létre irreálisan magas stressz-szintet – a fogyasztót védi az ebből fakadóan nagyon káros mérgeződésektől.  Ha tehát az ölés szabályait betartanák, ahogyan az a […]

Olvass tovább

Mosás egyéb “újszerű” anyagokkal

SZÓDABIKARBÓNA MOSÓPORRAL 1.) Nem veszek drága mosóport. Gyógyszertárban nagy tételben lehet venni szódabikarbónát, a fehérekhez fele – fele arányban teszem a mosóporral. Ki kell tapasztalni az adagot, hiszen minden gép más. ESZMÉLETLENÜL FEHÉR LESZ !!! Ha kipróbáljátok, soha másképpen nem fogtok mosni. No és természetesen környezetbarát. Egyébként a háztartásban még egy csomó mindenhez – takarítás […]

Olvass tovább

A kemoterápia a rákra csak rásegít

Nem kétséges, hogy az orvostudomány rákellenes technikái terén jelentős felfedezéseket nem találni, amikkel valódi áttörés lenne elérhető. A hagyományos módszerek: Sugárkezelés – kemoterápia – műtét. Ezeket esetenkénti mérlegeléssel alkalmazzák, miközben a betegek reménykedése, egyéni ellenálló képessége, egyéb főleg lelki tényezők (hit…stressz tűrőképesség..stb) adják a döntő alapot, a tulajdonképpeni esélyt a túlélésre. A címben közöltek  Illusztrációjához […]

Olvass tovább

A magyar konyha az öngyilkosság egy formája

„A magyar konyha az öngyilkosság egy formája” – Beata Bishop a rákról Történelmi eseményként konferálták fel a Londonban élő magyar pszichoterapeuta, Beata Bishop új könyvét. A Teljes gyógyulás visszaesés nélkül kifejezetten rákbetegeknek szól, és a szerző szerint válaszol azokra a kérdésekre, amelyek benne is felmerültek betegsége során. „Borzasztó dolog, hogy hazaküldik a beteget a gyógyulás […]

Olvass tovább

Vérnyomáscsökkentő sajt – A jótékony parmezán

http://www.tuttoitalia.hu/olaszcucinaitaliana/a-jotekony-parmezan-96811.html Egy olasz vizsgálat eredménye szerint azoknak a magas várnyomással küzdő betegeknek, akik nem szednek ACE-gátló gyógyszereket, de táplálkozásuk során rendszeresen Grana Padano parmezán sajtot fogyasztanak, csökkent a vérnyomásuk. Az Európai Unió lakói közül minden harmadik -negyedik felnőttnek emelkedett a vérnyomása és ez a szív-és érrendszeri betegségek, különösen az agyi katasztrófa egyik legnagyobb kockázati tényezője. […]

Olvass tovább

KOLESZTERIN ŐFELSÉGE – más mint amit nekünk állítanak

Egy nagyon egyszerű hasonlatot hallottam a koleszterinről. Ami az ULTRA  a mosogatásnál, az a koleszterin a bélben. Vagyis amikor a háziasszony mosogat, azaz LEOLDJA  a zsírt az edényről, azt a koleszterin végzi a bélben. Leoldja a bél faláról a zsiradékokat, amik aztán a végállomáson keresztül kiürülnek a több salakanyaggal együtt. Ennél ugyan jóval többet és […]

Olvass tovább

Egészségőrző rostok

Fotó/illusztráció: Shutterstock Annak ellenére, hogy a rostok legnagyobbrészt emésztetlenül haladnak át a bélrendszeren, döntő szerepük van az egészség megőrzésében. A rostok növelik a béltartalom mennyiségét, és meggyorsítják annak áthaladását a beleken. A hetvenes évek elején az orvosok felfedezték, hogy az afrikai vidéki falvak lakosai alig szenvedtek azoktól az emésztőszervi bajoktól, melyek a nyugati világban oly […]

Olvass tovább

A tojásallergia tünetei

A tej mellett a tojás az egyik leggyakoribb allergén, felnőtteknél is. A többség ugyanis kinövi a tojással kapcsolatos érzékenységét, ám előfordul, hogy tartósan megmarad az allergia. Az ételallergia tünetei már a szoptatáskor is jelentkezhetnek. Ennek oka, hogy az anya által fogyasztott ételek bizonyos mennyiségben átjutnak az anyatejen keresztül a baba szervezetébe is – mondja Hidvégi […]

Olvass tovább

Betegségekhez vezethet az alváshiány

Az alábbi cikket az apostoli tanács jegyében ajánlom mindnyájunk figyelmébe: „A vége pedig mindennek közel van. Annakokáért legyetek mértékletesek és józanok, hogy imádkozhassatok.” (I. Pét. 4,7) Valamint azért is, mert nagyon gyakorlatias tanácsokat tartalmaz, amelyek igazságtartalmát magam is megtapasztaltam. Ilyen például a nem kielégítő alvás és a megnövekedett étvágy összefüggése. Vegyük fontolóra az alábbiakat önmagunkra […]

Olvass tovább

A füstölt hús egyik váratlan hatása

A hivatkozott tanulmány gyenge pontja a gumifogalom: TÚL SOK…. Ki, vagy mi ez esetben a mérce, amihez viszonyítva lehet(ne)  megfelelő mennyiséget megállapítani? Van-e olyan orvos, tudós, vagy egészségügyi szakember, akinek jogosítványa van (lenne) általánosságban használható mennyiségi javaslatot tenni a már többszörösen károsnak mondott TARTÓSÍTÁSI MÓDSZER (a nitrátok) használatára? Ha  körülnézünk, valószínűleg majdnem mindenkinek van olyan […]

Olvass tovább

Nagy ötletek a nagyvilágnak

Hódít a Fidesz ötlete: globális csipszadót akar az ENSZ Lelki szemeink előtt már látjuk, ahogy a Fidesz vezetői elmondják: annyira sikeres a magyarországi csipszadó, hogy az ötletet átveszi az ENSZ, mely globális különadó bevezetését javasolja az egészségtelen élelmiszerekre. Olivier de Schutter, a világszervezet táplálkozásügyi különmegbízottja jelentésében hangsúlyozta: az élelmiszertermelés globális rendszere „mélyen diszfunkcionális”, a szegényeknek […]

Olvass tovább

Újabb információk a hirtelen szívhalálról

A Victor Chang Intézet (Sidney, Ausztrália) munkatársai egy lépéssel közelebb kerültek a hirtelen szívhalál okainak megértéséhez: a Nature Structural and Molecular Biology hasábjain megjelent tanulmány rávilágít arra, hogyan zajlik a szívritmus szabályozása, valamint arra, miért okozhatnak az olyan széles körben elterjedt gyógyszerek, mint az antibiotikumok, antihisztaminok és pszichiátriai gyógyszerek végzetes szívritmuszavart. Becslések szerint az összes […]

Olvass tovább

Meglepő felfedezés a cukorbetegségről

A Washington Egyetem (St. Louis, Egyesült Államok) munkatársai meglepő felfedezést tettek a cukorbetegség eredetét illetően: megállapították, hogy a vércukorszint szabályozásának zavara a bélben kezdődhet. A vércukorszint csökkenését okozó inzulin nevű hormon a hasnyálmirigyben termelődik, míg a cukor a májban a raktározódik. A legtöbb tudós e két szervet tette felelőssé a cukorbetegség kialakulásáért, ám a Cell […]

Olvass tovább