A kemoterápia a rákra csak rásegít

Nem kétséges, hogy az orvostudomány rákellenes technikái terén jelentős felfedezéseket nem találni, amikkel valódi áttörés lenne elérhető. A hagyományos módszerek: Sugárkezelés – kemoterápia – műtét.

Ezeket esetenkénti mérlegeléssel alkalmazzák, miközben a betegek reménykedése, egyéni ellenálló képessége, egyéb főleg lelki tényezők (hit…stressz tűrőképesség..stb) adják a döntő alapot, a tulajdonképpeni esélyt a túlélésre. A címben közöltek  Illusztrációjához megfelel az alanti ábra és rövid magyarázata. (Dénes Ottó)
A kemoterpia kudarct_001
A KEMOTERÁPIA KUDARCÁT gyakran egy kezdeti javulási időszak előzi meg. A rákbetegség kifejlődésének itt bemutatott egyszerűsített modelljében a kemoterápia első fázisa (A) még sikert ígér: a daganat mérete a kimutathatósági szint alá esik vissza, mert a gyógyszer érzékeny sejtek (kék) nagy része elpusztul. A kezelés azonban nem hat a mutáns, gyógyszer rezisztens sejtek parányi populációjára (vörös); e sejtek száma a gyógyszer érzékeny sejtpopuláció pótlódásával exponenciális növeke­désnek indul. A betegség kiújulásakor újabb kemoterápia következik (B), amely ismét megtizedeli a gyógyszer érzékeny sejtpopulációt, de az ekkorra már sokkal na­gyobb bányádban jelenlevő gyógyszer rezisztens sejtekre nincs hatással. A harmadszo­ri, végső kemoterápia (C) már nem hoz eredményt, és a daganatos folyamat fel­tartóztathatatlan és egyre gyorsuló terjedése hamarosan a beteg halálához vezet.
Az idézet és a grafikon a SCIENTIFIC AMERIKAN (magyar kiadásának címe: TUDOMÁNY) 1989 májusi számának 20.oldalán olvasható.

Egy tanulmány véletlenül fedi fel, a kemoterápia a rákra csak rásegít

Forrás:  http://naturahirek.hu/egy-tanulmany-veletlenul-fedi-fel-a-kemoterapia-a-rakra-csak-rasegit/

clip_image002

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.
A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul” érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának.”

A csapat ezután nyilatkozatot tett, összefoglalva talált eredményeiket:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.”

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlitva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

Sajnos még mindig sok a “régi paradigma” a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy  ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el.

Szerző: Williams Matt   Cikk dátuma: augusztus 12, 2012 (NaturaHirek.hu)
Források:
http://articles.nydailynews.com/2012-08-06/news/33069701_1_healthy-cells-tumor-cells-chemotherapy
http://www.cell.com/cancer-cell/abstract/S1535-6108(11)00447-8
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19138983
A szerzőről

Williams Matt

“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.”
-Thomas Jefferson

 

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?