Bele is betegedhet az ülőmunkába

srácokpapamama

Sétálni, sétálni, egy kis dobra lecsücsülni, csüccs.

Az amerikai dolgozók 86 százaléka ülőmunkát végez, és a többség munka után sem mozog – és ha azt vesszük, hogy otthon sokan még a kanapén ülve tévéznek, vagy számítógépeznek, akkor már nem is annyira elrugaszkodott az a számítás, hogy egy ember átlagosan 13 órát tölt ülve.

Orvosok szerint komoly egészségkárosodást okozhat a túl sok ülés – írja a jobs.aol.com. Amerikai orvosok már összefoglaló néven „ülőbetegségnek” hívják a tünetegyütteseket, amiknek része például az anyagcsere felborulása vagy a különböző gerincbántalmak. Kutatások szerint ezen felül azoknál, akik ülőmunkát végeznek, nagyobb eséllyel alakul ki a rák, a cukorbetegség, hajlamosabbak az elhízásra, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekre.

Statisztikák

*Akik naponta több mint 11 órán keresztül ülnek, azoknál 40 százalékkal nő a halálozási kockázat a következő 3 éven belül, mint azoknál, akik csak 4 órát, vagy annál kevesebbet ülnek.

*Azok a munkavállalók, akik több mint 10 éve ülőmunkát végeznek, kétszer nagyobb eséllyel lesznek vastagbélrákosak.

*Minél hosszabb ideig ülnek az emberek, annál rövidebb az élettartamuk, függetlenül attól, végeznek-e mellette testmozgást

*A túl sok ülés mozgásszervi betegségek kialakulásához vezethet

2013 augusztus 27. szerző:Jobline

https://jobline.hu/karrierplusz/karrier_plusz/20130827_Bele_is_betegedhet_az_ulomunkaba?utm_source=hvg&utm_medium=referral&utm_campaign=karriercikkek

Mondja el a véleményét!