A Fidesz-frakció istentisztelettel nyitotta az eseményt.

“A Fidesz-frakció istentisztelettel nyitotta az eseményt….”

Egy kekec kérdés/megjegyzés: mikor volt utoljára szokásban, hogy egy ÁLLAMI programot ISTENTISZTELETTEL  nyitottak meg?

Másik kérdés: melyik egyház szertartása szerinti volt ez az ISTENTISZTELET?

Harmadik kérdés: Mit lehet ezen kifogásolni? Hát nem szép és felemelő egy államférfiakból álló GYÜLEKEZETNEK, hogy az Istent tisztelje?

Negyedik kérdés: az összes jelenlévő tisztviselő, állami alkalmazott, államférfi mind egyazon egyház tagja volt? Ugyanis akik ott voltak, mindannyian ugyanazt kellett művelni, egységesen gyakorolni, vagyis a lelkiismeretükön (…..) erőszakot tenni, ha nem akartak szembemenni a Főnökkel? Ez nem a lelkiismereti szabadságon való erőszaktétel, ha ÁLLAMI  nyomásra EGYHÁZI akciót “parancsolnak meg”? Nyilván a résztvevők hangosan tiltakoznak majd, ha valaki ezzel a kérdéssel megy nekik, de a tények makacs dolgok! Vagy ott voltak és “leborultak”, vagy azzal vigasztalták magukat, hogy BELÜL mást hisznek, gyakorolnak, csak hát az alkalom kivételessége, ugye megértik…? Olvassuk együtt a jelenések könyve ideillő részeit. Pl a 13.fejezetből …”azt is műveli kicsinyekkel és nagyokkal, szabadokkal és szolgákkal, hogy ….”

Kis kitérővel egy nagyobb gondolathoz érünk:

A Horthy korszak egyik jellegzetessége volt, hogy a kisegyházakat igyekeztek kordában tartani, hogy ne zavarhassák a NAGYOKAT. Példa erre egy belügyminiszteri rendelet részlete:

Kozma Miklós belügyminisztersége alatt kiadott titkos rendelet a „szekták” visszaszorításáról (1936), melyben elég plasztikusan tömörül az akkori rendszer felfogásának lényege: „Fontos államérdek tehát, hogy azoknak a szektamozgalmaknak, amelyek már a vallásos kereteket túlhaladják, s a magántulajdon elvének elvetésével, továbbá a történelmi egyházak hitelveinek és vezetőinek támadásával az egyházak közt kívánatos békés egyetértést s a közbiztonságot és közrendet veszélyeztetik, további terjedése minden rendelkezésre álló módon megakadályoztassék” –Forrás:http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/200302/leszektazott_istenkeresok

Utóbb is megérjük, hogy az ilyen történések, mint pl a fenti egri frakcióülésről tudósító  hírek közlése a “történelmi egyházak hitelveinek és vezetőinek” támadásaként fog bevonulni a magyar egyházi és jogtörténetbe.

Javaslatom: ne legyünk szolgalelkek! Tudjuk, hogy a szabadgondolkodás és a lélek egyéb természettől fogva létező jogai alanyi jogok. Mondjuk ki, hogy Isteni adomány és nem KEGYÚRI  adakozás termékei.

HVG.HU ITTHON

Galéria: így fogadták Orbánt Egerben

2012. február 08
Szerző: hvg.hu

 

Megérkezett a kormány és a Fidesz-frakció három napos kihelyezett ülésére Egerbe Orbán Viktor – jelentette a helyszínről tudósítónk. A szálloda előtt, ahol a zárt ülést tartják, kisebb csoport fogadta a kormányfőt. A Fidesz-frakció istentisztelettel nyitotta az eseményt. Galériánk a helyszínről.

Kattintson galériánkért!

Fotó: Túry Gergely

Főoldal
Mondja el a véleményét!