Iszapbirkózás az egyházi személyek adózása okán

Szerintem az egyházi személyek kiváltságainak mibenléte és egyáltalán a kiváltságok megléte ami nemcsak Gyurcsánynál verte ki a biztosítékot, de a kiváltságokkal nem élhető nagy tömegek számára erősen diszkriminatív. Ez annak a rendszernek a visszaidézése, amitől csak egyetlen módon lehetne elválni, ha az ÁLLAM ÉS AZ EGYHÁZ valóságosan szét lenne választva. Az egybemosódásokat – szervilis klientúra és a hatalomnak mindenben aládolgozó vezetők – akik jól élhetnek a hízelgés és a meggörbedt derék tőkéjéből, az adófizetők forintjai tartják magasan, az átlag életszínvonal fölött.

Mi motiválja a kitüntetett társadalmi réteg kiemelését a dolgozó/adófizető sorból? Véleményem szerint az, hogy az ilyen módon elkötelezett papság a híveket lassú, csepegő módon – miséről mesére – terelgeti a mindenkori kormány “védőszárnyai” alá.

Ott aztán mindentől meg lesznek védve A nyugdíj- megtakarítástól kezdve ami még az eljövendő “kiigazítás” várható nyomásait – is – jelenti. Hát ennyi az én privát véleményem a Gyurcsány- féle megnyilatkozásról. Ha nem ő, akkor bárki tegye szóvá a nagyurak játékait.(Dénes Ottó)

Feljelentették Gyurcsány Ferencet az Alkotmánybíróság kilátásba helyezett blokádja és az egyházi személyek kiváltságainak felhánytorgatása miatt – számolt be az Index.
Polt Péter legfőbb ügyészhez Gulyás Balázs, a Mokép decemberben menesztett igazgatója, a Kisgazdapárt korábbi Győr-Moson-Sopron megyei elnöke fordult. Szerinte a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke március 15-i, Egyetem téri beszédében a Btk.-ba ütköző kijelentéseket tett, melyek akár terrorcselekménynek is minősíthetők – írja az Index.

Gyurcsány Ferenc beszéde közben – kattintson képes összefoglalónkért!
Fotó: Horváth Szabolcs

Gyurcsány a rendezvényen azt mondta: a Szabadság és Reform Intézet nemrég beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy mondja ki, Orbán hatalma illegitim, az AB azonban elutasította őket. Panasszal éltek ez ellen, most pedig Gyurcsány felszólította az AB-t, hogy vizsgálja meg érdemben a panaszt és a beadványt 30 napon belül, mert ha nem, alkotmányos blokád alá fogják vonni az AB-t.

Az Indexhez eljuttatott feljelentés szerint Gyurcsány szavaira a Btk. 261-es passzusa vonatkozhat, mely szerint aki abból a célból, hogy állami szervet, más államot, nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűncselekményt követ el és 10-20 év közötti börtönnel büntetendő.

A politikust gyűlöletre uszítás miatt is feljelentették, mert kifogásolta az egyházi személyek adózási kiváltságait.

Gyurcsány legutóbbi Facebook-bejegyzésében fejtette ki, Orbán rendszerének melyik az a három pontja, amit a demokratikus alkotmányosság helyreállítása érdekében szerinte támadni kell. Elsőként az alaptörvénynek azt a rendelkezését idézi, ami szerint senki nem törekedhet a hatalom kizárólagos megszerzésére illetve annak gyakorlására. „Az ilyen törekvés alkotmányellenes. Nem kérdéses, hogy Orbán ezt teszi” – írja Gyurcsány. „Ez esetben a Fidesz hatalma nem egyszerűen illegitim, hanem egyenesen illegális, azaz törvénytelen.

Persze kérdés, hogy ki mondhatja ki a törvényellenességet. A kézenfekvő válasz, hogy az Alkotmánybíróság. Persze az alkotmánybírók (ki szakmai meggyőződésből, ki politikai lojalitásból vagy épen szimpla gyávaságból) mondhatják, hogy nekik nincs ilyen hatáskörük. Tényleg nincs? Vajon nem azt mondja-e az Alaptörvény, hogy a kizárólagos hatalom megszerzésére illetve gyakorlására irányuló törekvésekkel szemben mindenki jogosult illetve köteles törvényes eszközzel fellépni?

Ismétlem: mindenki jogosult és köteles. Akkor ne vacakoljon az Alkotmánybíróság, legyen olyan kedves, tegye a dolgát, mi meg segítsünk nekik, hogy értsék történelmi, alkotmányos kötelességüket! A tegnap kilátásba helyezett alkotmányos blokád ebben fog segíteni” – fejti ki a Demokratikus Koalíció elnöke

Feljelentették Gyurcsányt március 15-i beszéde miatt
HVG.HU ITTHON 2012. március 19., hétfő,

 http://hvg.hu/itthon/20120319_feljelentettek_gyurcsanyt

Mondja el a véleményét!