Újabb ok, amiért érdemes almát enni

 Létezik az angolban egy mondás, amely szerint napi egy alcsőtörés 017ma megóvja egészségünket – egy új vizsgálat szerint valóban egészen különleges gyümölcs az alma.

A Bahram Arjmandi, a Floridai Állami Egyetem kutatója vezette csapat egy szakmai kongresszuson ismertette munkája eredményeit. Ezek szerint a szárított alma fogyasztásával csökkenthető a testsúly és a koleszterinszint egyaránt – írja a Der Spiegel című német lap internetes kiadása.

A kísérletben százhatvan 45 és 65 év közötti nő minden nap elfogyasztott 75 gramm szárított gyümölcsöt, az egyik részük almát, a másik szilvát. Az almafogyasztók úgynevezett LDL-koleszterinszintje, amelyet rossz koleszterinnek is neveznek, már fél év alatt 23 százalékkal csökkent, ő maguk pedig egy év alatt átlagosan másfél kilogrammot fogytak. Korábbi kísérletek során is többszörösen bebizonyosodott már az alma jótékony hatása, de azt többnyire olyan alkotóelemek váltották ki, amelyek más növényekben is megtalálhatók, mint például a rostok. A mostani eredményeket a jövőben egy nagyobb szabású vizsgálattal kívánják alátámasztani.

Mit eszik a papa reggelire? Természetesen kölest almával és dióval. (Dénes Ottó)

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?