Életveszélyesen megfenyegették Paul Lendvait

Az újságíró egy rendezvényen szólalt volna fel, amelynek témája Magyarország „politikai és kulturális jobbratolódása” lett volna. A rendezvény a fenyegetés miatt elmaradt – értesült a Hírszerző.images (10)

Frankfurtban le kellett mondani egy Magyarországról szóló rendezvényt, mivel ismeretlenek életveszélyesen megfenyegették az egyik résztvevőt, Paul Lendvait – értesült a Frankfurter Rundschau. A napilap információja szerint az Ausztriában élő ismert magyar újságíró-publicista csütörtök este Dalos György íróval és Can Togay színész-rendezővel a Goethe Egyetem és a Zöldekhez közeli Heinrich Böll Alapítvány pódiumbeszélgetésén vett volna részt, amelynek témája Magyarország „politikai és kulturális jobbratolódása” lett volna. Az alapítvány azonban tudomást szerzett a „masszív fenyegetésekről”, úgyhogy nem akarták a vendég biztonságát veszélyeztetni – írja a Hírszerző.

A Heinrich Böll Alapítvány ugyanakkor hangsúlyozta: a rendezvény lemondása nem jelenti azt, hogy ne foglalkoznának a továbbiakban Magyarország jobbratolódásával. „Épp ellenkezőleg, a jövőben még határozottabban szóvá tesszük a (nemcsak Magyarországon) növekvő antiszemitizmust, nacionalizmust és jobboldali populizmust.”

HvG Online Zrt. Minden jog fenntartva.
         2010. november 24.,
Szerző: Hírszerző

Mondja el a véleményét!