Ülőmunka ellen: nyolc kilométeres sétára kötelezték egy cég dolgozóit

Egy kínai techcégnél lépésszámlálóval mérik, hogy az alkalmazottak teljesítik-e az előírt napi tízezer lépést, ami durván nyolc kilométernek felel meg. Aki nem éri el az előírt lépésszámot, azzal büntetésből fekvőtámaszokat csináltatnak.

Katonás módszerrel próbálja mozgásra bírni ülő dolgozóit egy kínai techcég. Egy frissen csatlakozott kolléga panaszkodott egy lapnak, hogy belépésekor a HR osztályon kötelezték, hogy iratkozzon fel a WeChat alkalmazás egyik bővítményére, ami számolja a felhasználó lépteit. Erre azért van szükség, hogy ellenőrizni tudják, megtették-e a napi 10 ezer lépést. Akinek nincs meg annak 50-100 darab közti fekvőtámaszt kell lenyomnia büntetésből – írja a Mashable.

„Ha egyszer jól elvégzem a munkám, akkor miért kéne ennyit gyalogoljak” – panaszkodik a Chongqing Evening News-nak a frissen érkezett alkalmazott, Hu, aki így autó helyett 20 perces sétával közelíti meg a metrót lakóhelyétől, hogy megfeleljen az előírásoknak. A meg nem nevezett cégnél arra hivatkoznak, hogy az alkalmazottaik egész napos ülőmunkát folytatnak, gyakran túlóráznak és fiatal koruk ellenére többüknek egészségügyi gondjai vannak a nyakukkal vagy vállukkal. „A sétával azt szeretnénk elérni, hogy egészségesebbek legyenek” – védekeznek a cégnél. Azok pedig, akik aktívan sportolnak, felmentést kapnak.

http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20170119_Ulomunka_ellen_seta

2017. január. 19.

Mondja el a véleményét!