Hírcsokor 2017, 01, 30.

Asztronómusok nemzetközi csoportja arra a megállapításra jutott, hogy az univerzumban legalább 2 billió galaxis található, tízszer annyi, mint korábban gondolták, olvasható a brit királyi asztronómiai társaság folyóiratában ma megjelent cikkben.

http://www.origo.hu/tudomany/20170116-ket-billio-galaxisbol-all-az-univerzum.html

 

MAJMOKTÓL SZÁRMAZNÁNK?

A legtöbb ember őszintén hisz abban, hogy az emberi faj származását pontosan és majdnem teljesen feltérképezték. Hallottak az úgynevezett „hiányzó láncszemekről”, és ezeket tudományos bizonyítéknak tartják arra, hogy az emberi faj valóban a majmoktól származik. Az igazság azonban az, hogy semmiféle ilyen őst még nem találtak. A „hiányzó láncszemek” még mindig hiányoznak. Alább található egy összefoglaló azon tényekről, amiket fontos tudnunk a legismertebb leletekről.

http://www.nicelife.hu/hirek/vallas/majomtole.php

 

Hogyan befolyásolnak az álhírek?

A valóság és a propaganda elválasztása egymástól régi dilemma. „Mi az igazság?” – kérdezte Pilátus Jeruzsálemben, amikor Jézus perében kellett döntenie. A római kormányzó nem hitte el a vádlók által igazságként tálalt vádakat, amelyek a tények és hazugságok rosszindulatú keverékéből álltak. Az elit által indított post-truth kampány végigkísérte Jézus három és fél éves szolgálatát. Pilátust ez ugyan nem győzte meg arról, hogy Jézus bűnös, ugyanakkor a

http://www.hetek.hu/hatter/201701/post_truth_az_igazsagon_tul

 

Honnan erednek az európai civilizáció gyökerei?

Honnan erednek az európai civilizáció gyökerei? Melyek az európai kultúra összetevői? Mikor született meg az Európa-gondolat? Grüll Tibor ókortörténész írása.

http://hetek.blog.hu/2017/01/30/grull_tibor_europa_elrablasa

Az európai civilizáció két alappillérének hagyományosan a görög–római kultúrát és a zsidó–keresztény kinyilatkoztatást tekintjük.

Mondja el a véleményét!