Látnok,jós,léleklátó,spiripiszkos társaság

Clevelandi emberrablás: tévedett a médium

Forrás: Urbanlegens
http://www.urbanlegends.hu/2013/05/clevelandi-emberrablas-tevedett-a-medium/

Amerika egyik legismertebb médiuma 2004-ben halottnak nyilvánította azt a lányt, akit hétfőn kiszabadítottak tízéves fogságából. A nem először tévedő látnokra kegyetlenül lecsaptak a Facebookon.

Sylvia Browne-ra azután szálltak rá facebookos követői, hogy a rendőrség hétfőn tíz éves fogság után kiszabadította azt az Amanda Berryt, akiről a látó 2004-ben azt mondta: beszélt a halott lány szellemével, s utolsó szavai ezek voltak: “Viszlát, anya, szeretlek” (Amanda anyja egy évvel később meghalt).
Amandát és a fogvatartójától született hatéves kislányát, valamint két további lányt hétfő este találták meg Clevelandben, miután a három fogvatartott közül az egyik lány megszökött, és értesítette a szomszédokat. Amanda Berry 2003-ban 17 éves korában, Georgina DeJesus 2004 áprilisában 14 éves korában, Michele Knight pedig 2002-ban 21 éves korában tűnt el. Mindhármukat ugyanabban a clevelandi házban tartották fogva.
Szerdai facebookos bejegyzésében Browne azzal védekezett, hogy 50 éves látói karrierje alatt sokkal többször volt igaza, mint amennyit tévedett, és csupán isten tévedhetetlen.
Péntek este a látnok Guardian által belinkelt facebookos és twitteres oldalát már nem lehetett elérni.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J7gVPF-gd_k
Update: a témában érdemes elolvasni a Slate cikkét is, amiből megtudhatjuk…
– milyen találati aránnyal “dolgoznak” a médiumok (egy 1996-os kísérlet szerint ugyanolyan hatékonysággal, mint az egyetemi hallgatókból verbuvált kontrollcsoport, s csupán azért jön be néhány meglátásuk, mert általában sokkal több jóslatot tesznek),
– miért veszik igénybe mégis a szolgálataikat a rendőrök (a valóságban sokkal ritkábban avatják be őket a nyomozásba, mint gondolnánk, s ha megteszik, azért, mert 1./ az áldozatok rokonai kérik őket erre, 2./ egy természetfeletti erőkben hívő gyanúsítottat akarnak zavarba hozni 3. / vannak olyan nyomozók, akik hisznek a médiumokban).

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?