Higgyek a szememnek/fülemnek? Mit parancsol az EU?

Az EU-ra fogta a megszorításokat Selmeczi

Nehogy félreértelmezzük! A reklámok megadóztatása és a magyar családok sarcolása az két pár csizma. Ha a 2013 május 17-i (péntek reggeli) 180 percben hallgatott Orbán interjút és az aznapi – helybeli – sajtót egymás után nézem/hallgatom furcsa érzésem lesz.

Az Európai Unió követeli megszorítások bevezetését – ezzel magyarázta Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szombaton az esetleges reklámadót. Azt mondja, valahonnan pénzt kell előállítani.

Az EU igazságtalanul bánik Magyarországgal, azt követeli a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése érdekében, hogy megszorításokat vezessen be a magyar kabinet, a kormány és a Fidesz azonban nem hajlandó megszorításoknak kitenni a családokat, „ezért valahonnan pénzt kell előállítani, az Európai Unió kérésére” – mondta sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella.

A kormánypárt szóvivője ezt Burány Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő szavaira reagálva közölte. A szocialista politikus szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, a reklámadó bevezetésével a kormány célja az, hogy térdre kényszerítse azokat a médiumokat, amelyek nem állnak 100 százalékig a Fidesz ellenőrzése alatt.

Selmeczi Gabriella úgy fogalmazott, az Európai Unió „ha a feje tetejére áll is”, a kormány akkor sem fog a magyar családoktól több adót behajtani. …..

2013. május 25., Szerző: MTI

http://hvg.hu/gazdasag/20130525_reklamado_selmeczi

P1110578P1110577P1110575

Mondja el a véleményét!