Közérdekű magánérdek

Levélhullás

Közérdekű magánérdek

  • Miniszterelnökünk január 11-én beszédet mondott az újonnan alakult Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Egy gondolatot emelnék ki a beszédből: „Az európai válság ma is arra késztet bennünket, hogy megerősítsük a magyar államot, s ennek eszköze a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amely válasz az elmúlt évtizedekben jórészt a magyar állam gyengeségéből fakadó problémákra, arra, hogy a közérdek a magánérdek mögé szorult.”

A közjogi méltóságnak járó tisztelet megadása mellett szeretném közölni: a magam részéről nem kérek a már régebben átélt és reméltem, hogy elfeledett alapelvből, a magánérdeknek a közérdek mögé szorulásából. Az én magánérdekemet elsődlegesnek tekintem a közérdek előtt. Természetesen magánérdekemet úgy kívánom érvényesíteni, hogy más magánérdekét ne sértsem, és az állam érdekét sem. Fizetem az előírt adókat, betartom a változó törvényeket, tudomásul veszem, hogy „átszerveztük az életünk minden fontos területét”. Ezért elvárom az államtól, hogy megvédjen a bűnözés, a kiskirályok önkényeskedései ellen, és ne csorbítsa szerzett jogaimat, különösen ne visszamenőleges hatállyal. Olyan nagy kérés ez a lojalitásomért?
Ha én nem tartom szem előtt a magánérdekeimet, akkor ezt senki más nem fogja helyettem megtenni. Az állam sem. Csak remélem, hogy a következő lépésben nem születik jogszabály az állami tulajdon elsődlegességéről a magántulajdonnal szemben. Mert már ezt is megéltem.És még egy megjegyzés. Az állam érdeke nem tévesztendő össze a kétharmad, a Fidesz, a miniszterelnök érdekével. Az állam érdekét valahol máshol kellene keresni. Remélem, rálelünk.
Címkék: olvasói levél magánérdek Nemzeti Közszolgálati Egyetem államérdek

Mondja el a véleményét!