Hogyan lehet előidézni szociális katasztrófát?

Egy komoly tanulmány foglalkozik (Anders Lindberg – Aftonbladet –svéd baloldali lap) a mai fiatal nemzedék irányultságainak elemzésével. Ebből kóstolónak egy kis részlet:
“A szerzők az internetezési szokásokat vizsgálva arra jutottak, hogy a radikálisok sokkal jobban kihasználják az online média lehetőségeit, mint a mérsékelt pártok. Bár a szélsőséges pártoknak kevés tagjuk van, szimpatizánsaikat könnyen elérik – és alkalomadtán mozgósítják is – az internet, mindenekelőtt a közösségi oldalak segítségével. A felmérés szerint az aktívan internetező radikális hívek az offline közéletben is aktívabbak: nagyobb arányban vesznek részt demonstrációkon és a választási hajlandóságuk is magasabb.

„Azt gondolhatnánk, hogy Európa elég tapasztalatot szerzett már a háborúról és a népirtásról, ezért immúnis a nacionalizmussal szemben. Úgy tűnik, nem ez a helyzet” – értékeli Lindberg a felmérést.
A stockholmi elemző elsősorban az európai politikai és gazdasági elitet teszi felelőssé. Azokat, akik az egyensúlyteremtést és a kiadáscsökkentést bármi áron meg akarják valósítani. Hogy ez mivel jár, azt a görögök már megtapasztalhatták: négyszázezer ember elvesztette az állását, a görögök negyede a létminimum alatt él.

„Tankönyvi példáját láthatjuk annak, hogyan kell olyan szociális katasztrófát előidézni, amely előcsalogatja a radikális szélsőségeseket.”
http://www.metazin.hu//node/2440

Mondja el a véleményét!