„Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak” Lehet-e még hinni Schmitt Pál becsületszavának?

Mint aktív “nyugger”elgondolkozok a várható jövőn, elsősorban a gyerekeim szempontjából. Ha ilyen hevülettel és mindent-mindenkitől megvédő aktivitással folytatódik a ma regnáló “Kedves Hatalom” ámokfutása,(gondolok itt például a megtakarításokra… stb) hát nem sok jót látok a kristálygömbömben feltűnni, már ami az öregek és az aktív állapotból bármi okból kikerültek helyzetét illeti.(DénesOttó)

Schmitt egy évvel ezelőtti leimagevelében még így ír: ” a Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét.

Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára. Itt az idő, hogy lezárjuk a Gyurcsány-korszakot. Itt az idő, hogy megvédjük az MSZP-től a nyugdíjasokat! ”

A levél végén található volt egy garancia-nyilatkozatunkat, aminek a megőrzésére biztatott mindenkit Schmitt. A magánnyugdíj-pénztári tagok károsultjaink kívül még sokaknak lenne oka visszaküldeni kis fecnit. Például a rendvédelmi dolgozóknak: Orbán a korkedvezményes nyugdíj helyett mindössze megadóztatható juttatást hajlandó nekik adni.

A levelet itt megtekintheti.(akinek nincs meg a privát archivumában)
A teljes cikket ITT olvashatja.

Mondja el a véleményét!