Évente öt kiló mérget eszünk

A rákos megbetegedések miatti halálozásban világelsők vagyunk

Világelsők vagyunk a daganatos megbetege­dések miatti halálozások lakosságszámhoz viszo­nyitott arányában. Kevés vitaminokban, rostok­ban gazdag élelmiszert fogyasztunk, de a televízió elektromágneses tere és a bútorápolók is elősegit­hetik a rák kialakulását. Baranyában további gond, hogy a műtrágyával és vegyszerekkel szennyezett talajban rossz minőségű zöldség és gabo­na terem – állítják egyesek -, ez szintén oka lehet a betegségnek.
Idegesítő adalékok_Az_E_betus_elelmiszeradalekok_rejtelmei
Húsz éve a magyar férfiak az első, a nők pedig a máso­dik helyen szerepelnek a daganatos megbetegedések miatti halálozások lakosságszámhoz viszonyított világranglistáján. Míg a 70-es évek elején ajak- és szájüregi daganat 370 férfi halálát okozta, addig mára csaknem 1700-an halnak meg évente a betegségben.

A szájüregrák megelőzését célzó szűrővizsgálatok csak néhány évvel ezelőtt kezdődtek meg hazánkban, a betegségben elhunytak számának drasztikus növekedése azonban nem csak ezzel, de a nem megfelelő táplálkozással is – ami a különféle daganatok 40 százalékánál kimutatható az okok közt – magyarázható – emelte ki előadásában dr. Farkas Ilona, a tegnap  Pécsi Tudományegyetemen tartott konferenciát szervező „A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány titkára.
A szakember szerint több nyers, adalékanyagok nélküli, vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban gazdag zöldséget, gyümölcsöt és gabonafélét kellene fogyasztani, a méregtelenítést ez nagyban elősegítené. A barna kenyér például ideális táplálék lenne, ha valóban magvakból készítenék és nem színeznék malátával, nem tennének bele különféle adalékanyagokat. Egy európai ember évi mintegy öt kiló szintetikus anyagot fogyaszt el íz- és állományjavítók formájában, a különféle májkárosodások ezért is gyakoriak.Idegesítő adalékok_Chips

Dr. Mánai Géza, a gödöllői Szent István Egyetem munkatársa szerint az sem mindegy, hogy a nyers­anyagokat honnan szerezzük be. Az ország egyes me­gyéihez hasonlóan Baranyára is igaz, állítja, hogy a vegyszerek és műtrágyák rendszeres használata miatt a talaj rossz minőségű, a rajta termett növények kalciumban és magnéziumban szegények. Így nem vélet­len, hogy a megyében a csontritkulásban szenvedők száma közel kétszer annyi, mint Szeged vagy Győr környékén.

A hazai sertésállomány májának 70 százalékát az állatorvosok nem engedik ki a vágóhídról. A hozamfokozóval és adalékanyagokkal teli tápok miatt ugyanis az állatok méregtelenítéshez elengedhetetlen szervében rengeteg káros anyag halmozódik fel, így az embe­ri fogyasztásra alkalmatlan.

A daganatok kialakulását ugyanakkor környezeti té­nyezők is elősegíthetik. A gyárkéményből és a kipufo­gókból pöfögő füst mellett az otthonokban megtalál­ható, bútorok kezeléséhez használt szerekben lévő for­maldehid, az építőanyagok radioaktív anyagai vagy a televízió elektromágneses tere mind-mind szerepet játszhatnak a betegség megjelenésében.

Vegyszermentes kúraIdegesítő adalékok_Chips_2
A tegnapi konferencián bemutatott Gersonmódszerrel mind a daganatos, mind a krónikus betegségek gyógyításában kiemel­kedő eredményeket érnek el az orvosok világszerte. A módszer három alappillére a diéta, a méregtelenítés és á táplálék kiegészítők. A betegek napi 2,5-3 liter, vegyszerek használata nélkül ter­mesztett gyümölcsből és zöldségből préselt levet isznak. Ily mó­don például heti 20 kiló almát és 25 kiló répát fogyasztanak el. A méreganyagok így a sejtekből felszabadulnak, távozásukat a szervezetből kávébeöntéssel, ricinusolajjal és agyagpakolásokkal segítik elő. A táplálék kiegészítőkkel pedig a máj működését erő­sitik, ami szintén a méreganyagok eltávolítása miatt fontos.
DN 2001. 10. 26. B A R A N Y A I T Ű K Ö R

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?