Hírcsokor: Miért nincs biztonságos és tartós béke Izraelben? A Google mindent figyel rólam? Google mesterséges intelligenciája már sakkozik is.

Előzetes komment Izrael állandó háborús életéről

Valóban rátalált/ráérzett egy kb 2500 évvel ezelőtt a Babiloni király udvarában hadifogolyként élt ZSIDÓ PRÓFÉTA  (Dániel) arra a FOLYAMATOSAN tapasztalt sajnálatos valóságra, hogy ezen a valaha „Tejjel, mézzel folyó Kánaánban” igazi tartós béke, létezése óta szinte soha nem volt, és nem is lesz soha?

A MESSIÁSRA vonatkozó – előre megírt időpontot is tartalmazó – idői próféciában a zsidó népre és „A” városra (Jeruzsálemre) nézve keserűen igaznak bizonyult mondat: „végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás.”

Dán. 9.25-26 „Tudd meg azért és vedd eszedbe: A Jeruzsálem újraépíttetése felől való szózat keletkezésétől a Messiás-fejedelemig hét hét és hatvankét hét van és újra megépíttetnek az utczák és a kerítések, még pedig viszontagságos időkben. A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás. „

———————————

http://hvg.hu/vilag/20171207_intifadat_hirdetett_a_hamasz

Iszmáil Haníje, a radikális iszlamista Hamász szervezet Gázában élő politikai vezetője csütörtökön hadüzenetnek nevezte, és péntektől újabb intifádát, palesztin felkelést hirdetett Donald Trump amerikai elnök döntése miatt, amely szerint az Egyesült Államok immár Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának, és azt tervezi, hogy oda költözteti nagykövetségét Tel-Avivból.

A Gázai övezetet irányító Hamász radikális iszlamista szervezet gázai tüntetésének résztvevői egy nappal azután, hogy Donald Trump aláírta a Jeruzsálemet Izrael fővárosaként elismerő dekrétumot. © MTI / EPA / Mohamed Szaber

„December nyolcadikától, péntektől egy új intifáda indítására szólítom fel a palesztin népet a megszállással szemben, hogy kifejezze haragját a jeruzsálemi döntés miatt” – mondta Haníje.

—————————-

http://hvg.hu/tudomany/20171122_google_android_helymeghatarozas_titokban_engedely_nelkul?ver=2&utm_expid=1324304-23.8USXuGWPRhWtdjJmATShwQ.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2Fcegauto%2F20171207_elektromos_auto_unit_media_markt

A Quartz számolt be a Google leleplezéséről, ami legalább annyi adatvédelmi kérdést felvet, mint az iPhone-ok engedély nélküli fotó- és videókészítése. A felfedezés lényege: 2017 elejétől a Google akkor is megszerezte a tulajdonosok helyzetét, ha az androidos mobilok tulajdonosai nem engedélyezték a helymeghatározást. A telefonok érzékelték, hogy épp melyik adótorony van a közelben, és amint volt internetkapcsolat, az adatokat továbbították.

A dolog érdekessége, hogy a Quartz kérdéseire a Google megerősítette, hogy ez a gyakorlat január óta tényleg létezett, méghozzá az értesítések és az üzenetek gyorsabb elküldése miatt, viszont a cég szóvivője kiemelte: nem tárolták és nem használták fel ezeket az adatokat más célokra. Ezt persze igen nehéz elhinni, pláne azok után, hogy a Google hozzátette: a Quartz felfedezése miatt le is állították ezt a gyakorlatot.

——————————————–

http://hvg.hu/tudomany/20171207_google_alphago_zero_mesterseges_intelligencia_sakk?ver=2&utm_expid=1324304-23.8USXuGWPRhWtdjJmATShwQ.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2Ftudomany

Száz sakkmérkőzésen egyetlenegyszer sem veszített a Google mesterséges intelligenciája, az AlphaGo Zero. A szabályok elsajátításához – a nulláról – alig négy órára volt szüksége.
Újabb komoly győzelmet zsebelt be nemrég a Google mesterséges intelligenciája, az AlphaGo Zero. A DeepMind-alapú algoritmus a cég fejlesztői szerint 100 sakkjátszmát vívott a világ legjobb, erre kiképzett szoftvere, a Stockfish 8 ellen, és minden alkalommal vagy győzött, vagy döntetlent ért el – számolt be róla a BBC.

Mondja el a véleményét!