Békevágy Izraelben és a bibliai próféciák

Kommentem egy világhírű ember temetése kapcsán.

Nézem a híradásokat és a  képek nézése közben nem tudom kiűzni agyamból a dánieli prófécia tudósításátimages-11

Dániel könyve 9,26 A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a Messiás [Luk. 23,33.24,21. Ján. 1,42.46.50.] és senkije sem lesz. És a várost és a [Luk. 19,41-44.] szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás.

A Bibliának nem ez az  egyetlen olyan kijelentése, amit könnyen ellenőrizhetünk és aminek ma a hitele – még az un. vallásos emberek között is – szinte csak a nullával egyenlő. Ez a sajátos tény – hogy még akkor sem hisznek a bibliai próféciák kijelentéseinek, amikor pedig egzakt módon ellenőrizhető azoknak beteljesedése, –  nagyon tragikus és drámai tényező. Simon Peresz temetése  egyetlen pontban összefogta azokat a nagyon különböző, de ebben a hőn óhajtott vágyban megegyező hatalmakat, (Palesztinok és pártfogóik – kontra Izrael és támogatói) akik most szépen hangzó békevágyaikat elszónokolták. Pedig, ha hihetünk a Bibliának ez a tűzforró térség sajnos soha sem fog megbékélni, bárhogyan is óhajtják, mondogatják, szónokolják világvezető politikusok.

Miért ez a szkepticizmus részemről?

Mert a dánieli próféciáknak ez a pontja (“… és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás”.) véresen és pontosan látható, amióta csak ez a térség (Izrael és a környéki államok) léteznek. A Közel-Keleti régió ebben az egyben nagyon megegyezik. Hogy mindenki – mindenki ellen háborúzik. De amikor egyáltalán egy kicsit is egységesek, az kizárólag Izrael elleni fellépésben realizálódik. Itt béke sajnos nem lesz soha! Vagy Dánielnek (illetve az őt ihlető Istennek) lőttek?!

http://bibliacentrum.hu/eloado/reisinger-janos/sorozat/bibliai-latomasok/432#mediabox

Ha a könyv többi próféciáját is tanulmányoznánk – érdemes lenne – meggyőződésem, hogy – a bibliai próféciákat illetően – ez a ma tapasztalható, kétkedő megállapítás romba dőlne. (Dénes Ottó)

Többek között Barack Obama amerikai elnök, Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Károly herceg, brit trónörökös is ott volt Simon Peresz pénteki temetésén. A világ több pontjáról körülbelül hetven politikai vezető utazott Izraelbe a szerdán elhunyt volt államelnök búcsúztatására. Orbán Viktor is elment Jeruzsálembe, az MTI szerint a magyar miniszterelnök mellé Mahmúd Abbász palesztin elnököt ültették, akivel kezet fogott és váltott néhány szót bevonulásakor Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök.image-4

A temetésen elsőként Reuven Rivlin jelenlegi államfő szólalt meg, a tudósítások szerint remegő hangon. Egy korszak lezárásának nevezte Peresz halálát, és megemlékezésében bocsánatot kért politikustársai nevében a politikai csatározások hevében olykor elhangzott személyes sértésekért.

Utána Benjámin Netanjahu szólalt fel: az izraeli jobb- és baloldal közös céljáról, valamint a katonai erő segítségével megteremthető béke fontosságáról beszélt.image

Netanjahu Izrael egyik alapító atyjának nevezte a kilencvenhárom évesen elhunyt Pereszt, optimizmusának, békevágyának és Izrael iránti szeretetének jeleként értékelte, hogy Izrael és az egész világ gyászolja. Netanjahu felidézte egy késő éjszakába húzódó beszélgetésüket, amelyben Peresz kifejtette, hogy csakis a béke garantálhatja a biztonságot Izrael számára, míg ő úgy vélte, hogy csakis a biztonság garantálása után következhet a békekötés.

A temetésen – újragondolva régebbi véleményét – kifejtette, hogy mindkettejüknek igaza volt, és mindkettejük célja az ország jövőjének biztosítása volt. „A katonai erő csak eszköz, mellyel megteremthető a valódi cél, a béke. Az igazság nem csak az egyik politikai oldalon van” – mondta Netanjahu.image-1

Barack Obama amerikai elnök a temetésén elmondott gyászbeszédében a közös amerikai és izraeli értékekről beszélt, valamint annak fontosságáról, hogy a következő nemzedék békét kössön a palesztinokkal.Azt is mondta: Mahmúd Abbász palesztin elnök jelenléte is a béke szükségességére figyelmeztet, és emlékeztetett, hogy Peresz mindig a palesztinok egyenlő jogaira, nemzeti önmeghatározásuk szükségességére hívta fel a figyelmet. „Most Izrael következő nemzedékének és barátainak a kezében a békekötés munkája” – tette hozzá.

http://hvg.hu/vilag/20160930_mahmud_abbasz_melle_ultettek_orban_viktort_simon_peresz_temetesen#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_09_30&type-id=HvgDaily&user-id=BCD9E2BC&utm_content=normal

Mondja el a véleményét!