A Gondviselés megátkozta a kodifikációs remekművet

Ha a Mindenható ilyen apró ügyekben is (ami ugyan fontos, de a lényeget nem érinti) átkozódna, mint mi emberek, hát az már nem “az” Isten lenne.Ezért inkább próbáljuk átgondolni az EGYHÁZ fogalmát, mint például az ismeretlen, de lényeglátó  kommentelő a cikk  alatti hozzászólásában.

Ma semmisül meg az egyházügyi törvény: ennyit ér Semjén fővadász összes esze.
95 százalékban kodifikációs remekmű – így jellemezte az utolérhetetlen Semjén fővadász az egyházjogi törvényt, amelyet július 12-én fogadott el a kétharmados többség. Hogy elfogadták és a másik zseni, Schmitt álamfő kérdés nélkül alákaparta a nevét, az nem meglepő, mivel háromszáz betanított majom ugyanilyen flott törvénykezést valósítana meg. Az viszont mindenképp a történelemkönyvekbe való, hogy az egyházügyekben elvileg legjáratosabb, kifejezetten erre fixálódott KDNP elnöke ennyi belátással és hozzáértéssel végzi a dolgát. A remekművük fél éves szavatossági idejű kontármunkának bizonyult.
image
A kodifikációs remekművet ma tolja be az iratmegsemmisítőbe a parlament, miután az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek, az Egyesült Államok pedig közép-ázsiai prosztóságnak minősítette. Ennek a remekműnek az életbe lépése egyébként azt eredményezte volna többek között, hogy a krisnások egyik napról a másikra elveszítik földbirtokukat, népszerű nevén Krisna-völgyet. Nyilván megvolt már a terv, hogy oda Nyerges Zsolt építsen egy szép nagy CBA-lerakatot.

A kodifikációs remekmű, amelyet most vissza kell vonni, érdekes módon az úgynevezett történelmi egyházaknak sem szúrta a szemét. Mivel történelmiségük többek között a kollaborációs hajlamban érhető tetten, ez végül is nem meglepő, viszont az is méltó a figyelemre, hogy éppen a kivételezett, a nagy mű által a leghasznosabbnak ítélt szervezetek nyelték le ilyen simán a nyilvánvaló igazságtalanságot. Annak ellenére, hogy nekik lehetnek emlékeik arról, milyen elveszíteni a tulajdonukat egy vaddisznószerű kormány akaratából.
A Fidesz-magyar szótár tehát ma újabb szócikkel bővül: remekmű, fn.: ordítva hányunk a szenteltvizes küblibe, másnap letagadjuk.
Kommentek (1 )

Khaty 2011. 12 28., 19:19
Khedves Zolnay és downunder5!!!
Keresztény (bibliai) nézőpontból az Egyház az Istentől természetfölötti módon elhívott, Jézus Krisztusban hívő, újjászületett emberek összessége: a magyarul egyháznak fordított szó az Újszövetség eredeti nyelvében, a görögben eklészia (= kihívottak közössége).
Eszerint az Egyház Jézus Krisztus tulajdona, amelyet ő épít és irányít.
Szellemi értelemben Jézus Krisztusnak egyetlen Egyháza van, amely a helyi gyülekezetek összességéből tevődik össze. Ez nem egy jogi értelemben vett egyházra vonatkozik (például nem a katolikus egyházra vagy más történelmi egyházra, hasonlóképp nem egy kisegyházra). A keresztény egyházak (felekezetek), illetve ezek egyes tagjai ebben az értelmezésben nem szükségszerűen részei ennek az „egyetlen Egyháznak”, mivel ez szellemi (nem pedig intézményes) értelemben értendő, és országhatárokon, felekezeti, gyülekezeti határokon átívelő csoport. A keresztények hite szerint a Jézus Krisztus egyházához való tartozást maga Jézus fogja megmutatni.
Az meg, hogy „egyes” nézetek szerint mit jelent, illetve jelenleg egyesek jogilag milyen jelentést gondolnak neki, az csak pozitív jogi meghatározás, ami csak jogalkotási kérdés és éppen most van napirenden. Kedves downunder5 figyelj és tanulj te is aztán nem akarsz félművelten másokat kioktatni. Ja és a műveltség nem egyenesen arányos a diplomáddal, mert intelligenciát vagy kaptál a Mindenhatótól, vagy úgy maradsz és tanulhatsz életed végéig, akkor sem fogsz tudni semmit.

Hírszerző Nyüzsi

  • 2011 12.28.,

Mondja el a véleményét!