Kemoterápia

Bűncselekmény lesz a kemó alkalmazása 2016-tól

Biztos forrásokból igazolhatok néhány esetet. Az egyik, akkoriban 50 éves rokonomnál a tüdőröntgen foltot jelzett. Vizsgálatok – biopszia – műtét. Ami ez után jött, az egy döntés: “nem kérek kemót!” Kb 3 havi igen erőteljes Gerson  diéta után kissé “engedményes”, máig is működő növényi étrend, és az eltelt több, mint 10 év működő állapotban megélt létezés.

Azonban ezt csak a kemó miatt írtam, ami egy másik, akkor 69 éves ismerősömnél (prosztata rák) hasonlóan zajlott le. Sugár után Csak az un. “hormondeprivációs” kezelést adták. Azóta már 5 év telt el és semmiféle jele nincsen a ráknak. Az  un PSA érték minden mérésnél a kimutatható szint alatt van. Nekem egy gyermekorvossal volt baráti kapcsolatom, aki mindig a természetes gyógymódokat használta felnőtteknél is. Ő volt az említett tüdőrákos hölgy “felügyelője” is. Isten után hála neki, hogy a kemóról lebeszélte. Öngyógyítást csakis széles látókörű, és az alant leírt javaslatokhoz értő, empatikus orvos felügyelete mellett ajánlanék. (D.O.)

Miközben egy kutatócsoport azt vizsgálta, hogy a rákos sejtek miért olyan ellenállóak, végül rábukkant egy sokkal fontosabb felfedezésre. Kutatás közben a csapat felfedezte, hogy miközben a kemoterápia erősen károsítja az egészséges sejteket, azokat egyben arra is ösztönzi, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amely tulajdonképpen üzemanyagot ad a tumor növekedéséhez. Ezen túlmenően, a daganatot még ellenállóbbá teszi a jövőbeni kezelésre is.
Az orvosok több mint hetven százaléka nem alkalmazná magán!

A Nature Medicine cimü folyóiratban a kutatók arról számolnak be, hogy a kutatás eredményei “teljesen váratlanul” érték őket. A kemoterápia hatásait vizsgálva a bizonyítékok jelentős DNS károsodást figyeltek meg prosztatarákban szenvedő férfiaknál. Ez egy jó nagy pofon a legtöbb olyan orvosi szervezetnek, akik szerint a kemoterápia az egyetlen lehetőség arra, hogy a rákos betegek még évekig éljenek.

A hírt a korábban hasonló kutatások is alátámasztják, miszerint a kemo és a vele járó drága gyógyszerek a daganatok kezelésére alkalmatlanok, sőt rengeteget rontanak a helyzeten. A rák elleni gyógyszerekről azt találták, hogy a daganatot “áttétessé teszik” és masszívan megnövelik méretüket is fogyasztásuk után. Ennek eredményeként, a ” terápia” gyorsabban megöli a beteget mint maga a betegség.

A kemoterápia során keletkező fehérje az ú.n. WNT16B, fokozza a rákos sejtek túlélését, és ez az oka annak, hogy a beteg élete gyorsabban véget ér. Ahogy a társszerző, Peter Nelson a seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ tudományos munkatársa magyarázza:

“A WNT16B, kölcsönhatásba lép a hozzá közeli tumorsejtekkel és növekedésre készteti őket. Ezáltal még ellenállóbbá válnak majd a további terápiának.”

A csapat ezután nyilatkozatot tett, összefoglalva talált eredményeiket:

“Eredményeink azt mutatják, hogy a károsodott egészséges sejtek válaszai közvetlenül hozzájárulhatnak a tumor fokozott növekedési kinetikájához.”

Közben filléresen olcsó füszernövényekről, mint a kurkuma és a gyömbér, a kutatók következetesen kimutatták, hogy azok hatékonyan csökkentik a daganatok méretét és terjedését. 11 tanulmányt összehasonlítva azt találták, hogy a kurkuma az agyi tumorok méretét átlagban sokkoló 81%-al csökkentette. További kutatások azt is kimutatták, hogy a kurkuma képes a rákos sejtek növekedését megállítani. Egy hölggyel nemrég a média is foglalkozott, ugyanis kurkumával győzte le a rákot.

Sajnos még mindig sok a “régi paradigma” a természetes kezeléseket pedig még mindig nem övezi megkülönböztetett figyelem, olyan amilyet joggal megérdemelnének. Az igazság az, hogy ha mindenki a kurkumát és D-vitamint szedne, a ráknak még kifejlődni sem lenne sok esélye (amelyek persze megelőzésre is jók), a nagy gyógyszergyárak pedig óriási profittól esnének el.

Forrás: tudasvagy.blogspot.co.uk

http://extremblog.com/2015/11/25/buncselekmeny-lesz-a-kemo-alkalmazasa-2016-tol/

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?