“…Magyarország „kijózanodott” a demokráciából”

Nagy siker!! Egy valódi európai ország Kedves Vezetője megdicsérte a NER unortodox és az egész világnak a sikeres mintát mutató – “demokráciából kiábrándult” – rendszerét! Miként lehet ezt a magas minősítést meghaladni? Ha figyeljük a bimbózó barátság fejleményeit, biztosan nagy örömünk lesz benne. Bár lehet, hogy ez nagyon hasonlít majd a nemrégen elhunyt (igazi) Kedves Vezető temetésénél síró-rívó népnek “önkéntes” könnyeihez, mellét verő gyászához.

 HVG.HU VILÁG

A fehérorosz elnök szerint Magyarország „kijózanodott” a demokráciából

Vlagyimir Nekalaev ukrn elnkjellt alltan fekszik, amint hordgyon mentautba emelik, miutn gumibotokkal, valamint fny- s hanggrntokkal felszerelkezett larcos kommandsok, akik lesben llva vrakoztak a fehrorosz fvros belvrosban, megtmadtk t s hveit. Neklaev koponya- s agysrlst szenvedett. Aljakszandr Lukesenka elnkt az ellenzk azzal vdolja, hogy a vlaszts manipullsval igyekszik megszerezni egyhuzamban a negyedik llamfi mandtumt. A leendő “Nagyon Nagy Testvér”, ellenzékét elintéző megoldások egyik példája.(Fotó MTI/AP)
Vlagyimir Nekalaev fehérorosz (az MTI fotón ukránt írtak tévesen)   elnökjelölt aléltan fekszik, amint hordágyon mentőautóba emelik, miután gumibotokkal, valamint fény- és hanggránátokkal felszerelkezett álarcos kommandósok, akik lesben állva várakoztak a fehérorosz főváros belvárosában, megtámadták őt és híveit. Neklaev koponya- és agysérülést szenvedett. Aljakszandr Lukesenka elnököt az ellenzék azzal vádolja, hogy a választás manipulálásával igyekszik megszerezni egyhuzamban a negyedik államfői mandátumát.
 MTI/AP

Alekszandr Lukasenka szerint Magyarországon kijózanodtak végre a demokráciából, így jobban meg tudják érteni Fehéroroszországot is.

Alexandr Lukasenka fehérorosz elnök hisz benne, hogy a nyugati országokban élők megváltoztatják a hozzáállásukat a demokráciához és a piacgazdasághoz. A fehérorosz elnök ezt a francia és magyar nagykövetei november 16-i kinevezésekor mondta a BeITA fehérorosz hírügynökség szerint. Példaként Magyarországot említette, akivel „jó barátok voltak régebben”. „Az után, hogy elegük lett a demokráciából és a piacgazdaságból, kijózanodtak” – mondta Lukasenka, aki szerint hasonló történik Franciaországban is.

A fehérorosz elnök szerint e két ország felé kiterjesztik kapcsolataikat, mert ezekben az országokban képesek lesznek jobban megérteni Belaruszt, az ott zajló folyamatok következtében. „Nem veszíthetjük el Magyarországot” – mondta Lukasenka, aki szerint „akarják, vagy nem”, de kapcsolatokat kell építeni Magyarország felé.

http://hvg.hu/vilag/20121117_lukasenka_magyarorszag
Mit látnak szemeim? Alig alszunk egyet ( 2012 nov. 19 ) és máris itt van az elemzés a fenti szösszenetre?

Fehéroroszországból szeretettel   http://hvg.hu/w/20121119_Feheroroszorszagbol_szeretettel#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_11_19&type-id=HvgDaily&user-id=731A4772&utm_content=normal

Belarusz elnökének ellenben kifejezetten az tetszik, ahogyan szerinte „a magyaroknak” elegük lett a demokráciából. Teljesen megért minket, hogy választottunk magunknak egy főtitkárt, és még inkább megérti Orbán Viktort, hogy minden eszközzel ragaszkodik a hatalmához.

Mármost Aljakszandr Lukasenka a hatalommegtartásnak igazi szakértője. Módszerei a nyers brutalitástól a kreatív, pajkos trükkökig terjednek. Így például Fehéroroszországban a kormány ellen demonstrálókat elviszi a rendőr, aztán jó eséllyel bebörtönzik őket terrorizmusváddal. Ugyanígy börtön fenyeget minden kicsit is veszélyes ellenzéki politikust; hol csak a választás idejére kerülnek sittre, hol tovább. De meg is lehet halni, ha nagyon akar valaki. Szintén büntetőeljárásra számíthat, aki szidja az elnököt és embereit az interneten, ahol amúgy tetszés szerint blokkolhatja a helyi Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság bármely szájt elérhetőségét.

De megjátszotta Lukasenka azt is, hogy a saját hatalmát bebetonozó népszavazáson előre ki voltak töltve a cetlik. Csodák csodája, nyert. Ez a nemzetközi megfigyelőknek nem tetszett, de erre megmondta a Gazda, hogy elég, ha a beloruszoknak tetszik, és lám, épp most szavazták meg, hogy igen.
2012. november 17 Szerző: hvg.hu

Mondja el a véleményét!