Szaudi “bérfizetés”, európai pástétommal

Csak nehogy elterjedjen ez a módszer!!

Pástétommal alázták meg az újvidéki buszgyár kifizetetlen dolgozóit

Az újvidéki autóbuszgyár munkásainak nyolc havi fizetéssel tartozik a cég vezetősége, de pénz helyett két zacskó pástétomot és mosóport adtak elsősegélyként a dolgozóknak – írta a magyarszo.com a 021-es rádió beszámolója alapján.
A segélycsomagokat Miroslav Vasin tartományi munkaügyi miniszter kezdeményezésére osztották ki, miután a hónapok óta tartó ígérgetések ellenére a bérek kifizetéséhez szükséges pénzt nem teremtették elő.
A Neobus gyárat egy szaúd-arábiai üzletember vásárolta meg, a magánosítást nemrég még az államelnök és a tartományi kormányfő is példaértékűként, a legsikeresebb szerbiai privatizációként emlegette. A munkások legszívesebben büszkén visszautasították volna a segélycsomagot, de mivel hónapok óta nem kaptak pénzt, elfogadták – olvasható a cikkben.
Milan Šuštum szakszervezeti vezető szerint a gyárban még csődöt sem hirdethetnek, mert a tulajdonos, Alaa Maghrabi Mohammedali szeptemberig az Azúr-parton nyaral. A termelés áll, a munkások hittek mindenkinek, aki termelést, munkát és pénzt ígért, de nem kapnak fizetést.
A Neobus tartozása 4,5 millió euró, beleszámolva régi adósságát is a Vajdasági Fejlesztési Banknál, amelynek összege 228 millió dinár. Az évi béralap most 800 ezer dinár, de csak banki kamatokra 1,1 milliót kell kifizetniük minden hónapban.
A cikk szerint mielőtt elment nyaralni a tulajdonos, meghagyta Zoran Kijac belgrádi üzletembernek, a gyár kisebb résztulajdonosának, hogy kezdje meg a tárgyalásokat tulajdonrészének, a részvények 86 százalékának eladásáról.

2012. július 02.,

Mondja el a véleményét!