A Nagy Sós Tó rejtélye

Az észak amerikai indiánok már évszázadokkal ezelőtt, világszerte közismertek voltak a csatákban tanúsított hősiességükről, és arról, hogy a  vadonban “irgalmatlan körülmények” között is képesek voltak életben maradni. Legtöbben a Nagy Sós Tó 2000 km-es körzetében éltek, és mélyen hittek a tó vizének gyógyító erejében. Ha az indiánok megsérültek, vagy megbetegedtek hatalmas távolságokat voltak képesek megtenni a Nagy Sós Tó partjaihoz, hogy kimossák, fertőtlenítsék sebeiket, vagy igyanak az életadó vizekből. Zanu-huba-nak hívták a tavat, ami  “Gyógyító Vizek”-et jelent.

Évszázadokkal később, tudósok és orvosok kezdték tanulmányozni, amit a bennszülöttek mindig is tudtak. A Nagy Sós Tó vizének kémiai analízise során kimutatták, hogy a víz 72 féle természetes ásványt tartalmaz ionizált, tehát könnyen felszívódó, és a szervezet számára könnyen felvehető formában.  …

Miért van szükségünk ásványokra?

Az ásványi anyagok pótlása kulcsszerepet játszik az általános jó egészség megszerzésében és fenntartásában. Sajnos az “egészséges táplálkozás” önmagában már nem elégséges, mert a termőföldek ásványi anyag tartalma töredékére csökkent. Ennek eredményeként a lakosság legnagyobb része ásványi anyagban szegény táplálékot fogyaszt, ezért különböző, egyre súlyosbodó betegségekben szenved.

1993-ban a WHO (az ENSZ egészségügyi szervezete) kiadott egy jelentést, mely szerint az Egyesült Államok termőföldjeinek 95%-ában erősen csökkent az esszenciális ásványok mennyisége. Viszont, egészségügyi szakértők szerint a szervezet életfolyamatainak 95%-a ásványok közreműködését igényli.

Az amerikai szenátus már 1936-ban megállapította, hogy “az amerikaiak 99%-a szenved ásványi anyag hiányban és bizonyos ásványok jelentős mértékű hiánya megbetegedéseket okoz.”(Document 264, 74th Congress, 2nd Session)
A legtöbb ember tisztában van azzal, hogy szervezetének vitaminokra van szüksége, de csak kevesen hallottak az ásványok fontosságáról. Például szervezetünk képes bizonyos vitaminok előállítására, de ásványokat, bizonyos sajnálatos természeti törvények miatt nem képes gyártani, kizárólag a táplálékkal, és a vízzel tudjuk őket magunkhoz venni. A szervezet vitaminhiánya bizonyos ásványok fokozott felhasználását eredményezik, de ásványi anyagok hiányában a vitaminok hasznavehetetlenek.

Fizikai jólétünk sokkal inkább függ az ásványi anyag beviteltől, mint a kalóriák, vagy akár a vitaminok mennyiségétől, nem beszélve a szénhidrátok, zsírok, fehérjék arányáról.

…és miért éppen ionizált ásványokra?

Az ásványi kiegészítők számos fajtáját tudjuk manapság beszerezni. A kérdés az; melyik fajta ásványi kiegészítő a legjobb?

Összehasonlítva más termékekkel, az ionizált ásványoknak nincs párjuk. Biológiai hasznosulásuk a legjobb, mivel  a részecskék mérete a lehető legkisebb. Nem szükséges őket más molekulákhoz kapcsolni ahhoz, hogy felszívódjanak. Lúgosító, pH kiegyenlítő hatásúak, a lehető legkoncentráltabbak, elektromos vezetőképességük folytán fokozzák a sejtek működését, ezáltal növelik az életenergiát.

Miért oly fontos a megfelelően kiegyensúlyozott, lúgos pH?

A szervezet természetes, egészséges állapotában enyhén lúgos kémhatású. Az anyagcsere összes folyamata sokkal hatékonyabban működik ebben a pH tartományban. Ezek közül legfontosabbak az energiatermelés, az immunrendszer működése, emésztés, a szervezet öngyógyító folyamatai, mind-mind a túléléshez szükséges alapvető folyamatok.
Vannak, akik veleszületetten képesek magas alkáli termelésre. Ez olyan tulajdonságokkal ruházza fel őket mint a kiemelkedő vitalitás, az állandó szellemi frissesség, az optimizmus, a betegségekből való gyors felépülés, és a betegségekkel szembeni fokozott ellenálló képesség. Sajnos a kor előrehaladtával a szövetek lúgos kémhatásának fenntartása egyre nagyobb nehézségekbe ütközik. A modern életmód, beleértve értéktelen étrendünket, a szövetek pH-ját savas irányba tolja. Ennek eredményeként a korábban alkalikus pH-val rendelkező egyének is egyre inkább savas irányba tolódnak.

A sav-bázis szabályozó rendszer a gyerek és fiatal felnőtt korban sokkal hatékonyabban működik, hála a csontokban felhalmozott nagy mennyiségű ásvány lúgosító hatásának, az erős tüdőnek, és veséknek.
dr Antal Dezső

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?