„Bugris, tahó, hivatásos állatok”….szól az ügyvédi filippika!

Ez nem politikai blog, de azért nálam is kiverte a biztosítékot az elbizakodott és semmi határt nem ismerő “tanult kolléga” viselkedése. A stílus maga az ember, szól a régi mondás! Hát ezúttal ez fényesen igazolódik.Érdemes a kommenteket is kicsit böngészni(Dénes Ottó)

„Bugris, tahó, hivatásos állatok” – fideszes ügyvéd fenyegette a rendvédelmiseket

Minősíthetetlen hangnemben „figyelmeztette” Árok Kornélt, a rendvédelmi dolgozók Demonstrációs Bizottságának új elnökét és a rendvédelmiseket Gyarmati Pál ügyvéd. Az e-mailben „kriminális csürhének”, „proli surmónak” és „köcsögöknek” nevezi a korkedvezményes nyugdíjukért, a korábban beígért életpályamodellért és jobb munkafeltételekért küzdő rendvédelmi dolgozókat.

Gyarmati Pál ügyvéd, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének címzett levelében arról érdeklődik, „kiknek a megbízásából nyomulnak törvénysértően, és hogy mernek fenyegetőzni” a rendvédelmi dolgozók – akiket az ügyvéd – „kriminális csürhének” nevez.

Gyarmati szerint kollégáival figyelték a korábbi demonstrációkat, és „megállapítható a nagyszámú, csoportosan elkövetett garázdaság vétsége, rendbontás szabálysértése, rongálás vétsége”, emiatt „tenni fognak róla”, hogy a Katonai Főügyészség és a Nyomozó Ügyészségek „elővegyék a bugris, tahó, hivatásos állatokat deviáns viselkedésükért”. (Az ügyvéd itt valószínűleg az április 16-i tüntetésre gondol, ahol a tűzoltók megnyitották a tűzcsapokat )

Gyarmati Pál – aki saját bevallása és a közösségi oldalakon található profilja szerint tagja a Fidesznek, a Horthy Miklós Társaságnak, a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak és a László Gyula Történelmi Egyesületnek – úgy véli, „ugyanolyan proli surmókból verbuválták össze” a rendvédelmiseket, mint a „szélsőjobb tuskóagyú prolijait”.

A stílus maga…

„Sürgősen felejtsétek el, hogy Ti, az Államhatalommal és a Nemzettel szemben korlátlanul domináns és téveszmésen omnipotens magatartásokat tanúsíthattok, köcsögök: zendülők és lázadók ellen a TEK, a készenlétiek, a honvédség elit kommandósai bevethetőek, s AKI A BEVETÉSI PARANCSOT NEM TELJESÍTENÉ, VALÓBAN BÚCSÚZHAT MINDENTŐL: a személyes szabadságától, a státuszától, a nyugdíjától és a védett jogállásától is!” – olvasható Gyarmati levelében, melyben „extrém baloldali személyként” emlegeti Árok Kornélt, a HTFSZ és a Demonstrációs Bizottság elnökét, aki – megítélése szerint – „állampolgári engedetlenségre” szólított fel a Hír Tv egyik műsorában. (Gyarmati itt arra utalt, hogy szerinte a rendvédelmi dolgozók egy része illegitimnek tartja az új alaptörvényt.).

Gyarmati elmondása szerint vizsgálja, hogy „előkészületi stádiumban van-e valamely államellenes, vagy szolgálati bűncselekmény vonatkozásában Árok elvtárs magatartása”, és felidézte Navracsics Tibor kormányfőhelyettes és Répássy Róbert szavait, miszerint akiknek szolgálati viszonya 1990. május 2. előtt kezdődött meg, azok kötelesek az új alkotmányra esküt tenni.

Gyarmati: „Árok Öcsém, ha ebbe a szolgálati időtartamba esel, vagy felesküdsz, vagy kirúgnak!”  „Nem érdekel”

A Hírszerző megkereste az ügyvédet, aki az első hívást kérdezés nélkül bontotta. „Nem megszakadt a vonal, letettem” – jegyezte meg lapunk második hívására. Elismerte, hogy ő írta a levelet, de azt mondta, nem a sajtónak szánta. „A fiúkat kicsit gatyába kell rázni, mindent szükséges lépést meg fogok tenni Árok Kornél söpredék ellen, amiért közölte, hogy nem teszi le az esküt az új alkotmányra” – közölte vehemensen az ügyvéd, aki kérdésünkre, hogy helyénvalónak találja-e a levél stílusát, azt kiabálta, nem érdekli, majd bontotta a vonalat.

Frissítve: 2011. június 02.,
A teljes cikk ITT olvasható

Mondja el a véleményét!