ARMAGEDDON–egy súlyos tévedés I.rész

 • Azzal is kezdhetném, hogy éppen most nézek egy filmet a Spektrumon. A címe: Az armageddon után. Túlélési tippek a földi civilizáció pusztulása utáni időkre. images (17)Valódi horror, egy néhány ötlettel megspékelve. Ne csodálkozzanak, de bosszant, ha a biblia szavait, képeit, történeteit össze-vissza kevergetik, mintha csak kártyalapok lennének, vagy az okoskodáshoz, a nagyotmondáshoz háttértároló szerepét betöltő merevlemez, amiről tetszés szerint lehívható az éppen aktuális kifejezés.Azután már csak várni kell a hatást, nézni azok arcát, szemeit, akinek fogalmuk sincs a bevetett szó eredeti jelentéséről.

Ha a Gogle keresősorába ezt a szót beütjük, seregnyi hivatkozásból válogathatunk, csak győzzük idegekkel és kitartással. Az emberi kitalációknak Verne Gyulát messze meghaladó fantáziaképei és egymást túlszárnyaló szenzációi/borzalmai jelennek meg.Mi közük lehet a szó EREDETI jelentéséhez?

 • Kedvelt tv-csatornáim a Spektrum, a Nat-Geo- a Viasat History.Ezeken, de a tv műsorújság közléseiből is olvasom, hogy másik csatornákon is bőven árad a földi élet, a civilizáció összeomlásáról vizionáló – jórészt Hollywoodi gyártású, vagy ennek eszméjéből táplálkozó katasztrófa-filmek serege.
 • Gyakori téma az ARMAGEDDON, aminek “bekövetkezte” után borzasztó dolgokat, kegyetlen történeteket mesélgetnek, ezekkel rémisztgetik a címadó fogalomról csak zavaros ismeretekkel rendelkező átlagnézőket. Mi lehet a valós magyarázat, miként kell ténylegesen érteni a hangzatosan – és többnyire csak félelmetes hangsúllyal – kiejtett fogalmat?
 • Kóstoló a Google keresősorába beírt szó nyomán.megjelent linkekből. Kicsit kitakarítottam a keresőportál első lapján megjelent linkek sorait.Ami maradt, az is elég illusztrációnak.
 • letöltés (2)
 • Armageddon (film) – Wikipédia
  Az Armageddon egy 1998-as katasztrófa-akciófilm, melyet Bruce Willis, Ben Affleck, Billy Bob Thornton és Liv Tyler főszereplésével Michael Bay rendezett. ..
  http://www.imdb.com/title/tt0120591/Bruce Willis és társainak szereplésével eljátszott – képzelt –történet a föld felé száguldó meteorit elleni küzdelemről.
  Kínában újabb meteoritok csapódnak be, az igazság pedig kiszivárog, így a világ tudomást szerez az Armageddonról. Eljön az akció ideje, miután az asztronauták elbúcsúztak szeretteiktől, a két űrsikló, a Freedom és az Independence az égbe emelkedik és elhagyja a Föld légterét, majd az orosz űrállomás felé veszi az irányt, hogy pótolják az üzemanyagot. A tankolás ugyan megtörténik, de egy kis hiba csúszik a számításba(kiszivárog az üzemanyag, és berobban.), így az űrállomás felrobban, az eddig itt tartózkodó Lev Andropov (Peter Stormare) pedig kénytelen az Independence fedélzeten velük utazni.” (Idézet a Wikipédiából, az Armageddon c. film rövid történetének részlete) images (19)
  hu.wikipedia.org/wiki/Armageddon_(film) – Tárolt változat – Hasonló
  Mount Armageddon (Ancient Greek: Ἁρμαγεδών Harmagedōn, Hebrew: הַר מְגִדּוֹ
  en.wikipedia.org/wiki/Armageddon – Tárolt változat – Hasonló

2010. jún. 17. 2013-ban jöhet az Armageddon – Ez most nem barbár jóslat: a NASA szerint a fokozódó naptevékenység lenullázhatja a bolygó elektromos

index.hu/…/2010/…/2013-ban_johet_az_armageddon/ – Tárolt változat

2011. márc. 7. Vaddisznó-armageddon a Gerecsében, tizenegy áldozattal

index.hu/…/vemhesvaddiszno-armageddon_a_pilisben_tizenegy_aldozattal/ – Tárolt változat

Az űrkatasztrófától a vemhes vaddisznókig, ez csak az első lap választéka. Úgy tűnik, mintha egy univerzális szónak sokrétű életét járnánk végig.images (18)

Még játékot is gyártottak ezzel a fogalommal. Ez jól mutatja azt, hogy a nagyhangú szavakból miként lehet üzletet csinálni, csak jól meg kell filmesíteni, illetve átformálni a GYEREKEK szintjére, hadd szokják meg már kicsi korukban.

A 2009-ben megjelent Red Faction: Guerrilla egészen jól szerepelt mind a kritikusoknál, mind pedig a kasszáknál: a játékból azóta több mint egymillió példány kelt el, ami látszólag bőven elegendő volt a THQ számára ahhoz, hogy bejelentse a folytatást. A Red Faction: Armageddon főszereplője Darius Mason, a Guerrilla központi hősének unokája lesz, aki megpróbálja helyretenni mindazt, amit nagyapja elrontott.

A másik felhasználási mód a természeti katasztrófa hangzatos tálalása:

 • Egy évvel az „armageddon” után

  Egy évvel a pusztító erejű földrengés után Haitin még mindig több mint 800 ezer ember él sátortáborokban – közölte a genfi központú Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) . A tavaly január 12-én történt, Richter-skála szerint 7-es fokozatú földrengésben – amely leginkább a fővárost és környékét sújtotta – Haiti lakosságának 15 százaléka, vagyis több mint negyedmillió embert halt meg. —————————————————————————————-
  Egy közösség portálról (Magazin.hu) idézek:
  Filmek a Bibliából, Armageddon, azaz hová tart a világ..
  “Korunk médiaipara nagy kihívás elé állítja a kereszténységet. A racionalista teológiák az elmúlt századokban a Bibliát nemhogy természetfölötti tartalmától, de történetiségétől is jóformán teljesen megfosztották, lerombolva ezzel a nyugati társadalmak alappillérének számító zsidó-keresztény erkölcsi értékrendet is. Jelenleg úgy tűnik, Hollywood filmgyártói jobban érdeklődnek a bibliai próféciák iránt, mint számos pap, lelkipásztor vagy teológiaprofesszor.”
  ——————————————————————————————————

Mondja el a véleményét!