Mi az a New Start életmódrendszer?

image

A tiszta levegő, napsugár, önuralom, pihenés, testmozgás, helyes táplálkozás, víz használata, lelki egyensúly – ezek az igazi gyógymódok.
Mindenkinek ismernie kellene a természet gyógyító erejét és azok alkalmazását.”
E. G. White

A NEW START  lelki alapelvei:  AZ EGÉSZSÉG 8 TÖRVÉNYE

Nutrition táplálkozás
Exercise testmozgás
Water víz
Sunshine napsugár
Temperance önuralom
Air levegő
Rest pihenés
Tusting in the Lord lelki egyensúly

A NEW START magyarra betű szerint lefordíthatatlan angol mozaikszó. „ Új kezdetet” jelent. Új kezdetet az élet­mód egészére nézve, s ez nemcsak bizonyos ételektől és italoktól való tartózkodást jelent. A mozaikszó egyes be­tüinek jelentését ezen az oldalon vizsgálhatjuk meg. 

NUTRITION/TÁPLÁLKOZÁS
A New start-étrend kizárólag növényi alapanyagokat tartalmaz, mentes minden állati eredetű terméktől, és a hangsúlyt a teljes értékű, természetes táplálékra helyezi, amely rostban gazdag, zsírban szegény, és koleszterinmentes. (Dénes Ottó megjegyzése: Egészséges kompromisszum gyanánt az ovo-lakto-vegetáriánus étkezési forma lehetséges azok számára, akik a kizárólag növényi étrenddel együtt járó néhány életfontosságú vitamint (pl B 12) nem akarják havonta injekció formában beadatni maguknak.)

EXERCISE/TESTMOZGÁS
Az ember mozgásra lett teremtve. A rendszeres testmozgás igen hatékony sok testi és lelki betegség leküzdésében. Erősíti az immunrendszert, javítja a vérkeringést, és csök­kenti a stresszt.

WATER/VÍZ
Testünket legnagyobbrészt víz alkotja, és tulajdonképpen minden funkciója a víztől függ. Naponta átlagosan 6-8 pohár víz elfogyasztása ajánlott. A vizet külsőleg is alkalmazhatjuk fájdalom és fertőzés kezelésére, ezen kívül alapvető fontosságú a bőr tisztán tartásában.

SUNSHINE/NAPFÉNY
A napfény a természet egyik legfontosabb gyógyító eszköze. Az erős csontozat kialakulásához nélkülözhetetlen. Mindössze negyedórás napozás már biztosítja a napi D-vitamin­ szükségletet.Óvakodjunk a leégéstől!

TEMPERANCE/MÉRTÉKLETESSÉG
A mértékletesség azt jelenti, hogy legyen egészséges egyensúly életünk minden területén. Más szóval, kerüljük azt, ami ártalmas, és mértékletesen használjuk azt, ami jó.

AIR/LEVEGÖ
A levegő a test legfontosabb szükséglete. A tiszta levegő segíti a szervezetet a beteg­ségek elleni küzdelemben. A friss levegő mély belélegzése jó oxigénellátást biztosít testünk sejtjei számára.

REST/PIHENÉS
A megfelelő pihenéssel növekszik a teljesítőképességünk és a betegségekkel szem­beni ellenálló képességünk. Aktív munka után szükségünk van fizikailag pihentető lazításra, míg szellemi tevékenység után az élénk testmozgás jelenthet felfrissülést, pihenést. A mély, regeneráló al­vás mindannyiunk számára nélkülözhetetlen.

TRUST IN LORD/BIZALOM ISTENBEN
Az Istenbe vetett bizalom a New-start-életmód legfontosabb gyógyító tényezője. A stressz, a félelem és az aggodalom negatív hatással van a test különböző rend­szereinek működésére, kémiai folyamataira. A teremtő Istenbe vetett bizalom megismerése és gya­korlása elősegíti a testi, lelki és szellemi gyógyulást.

A címben szereplő ábra  az Új Kezet Alapítvány szórólapjáról származik.

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?