„…a világvégét hozó baktérium…

Az Antarktiszon is kimutatható a világvégét hozó baktérium nyoma

Mintha az Apokalipszis jövendölése – a 7 csapás – elevenedne meg:

„Rajta, öntsétek ki Isten haragjának hét csészéjét a földre!” 2Az első elindult és kiöntötte csészéjét a földre. Rosszindulatú, fájdalmas fekély keletkezett az embereken,… 3A második a tengerbe öntötte csészéjét. Erre az a halottak véréhez vált hasonlóvá, és minden tengeri élőlény elpusztult4A harmadik a folyókba és a vízforrásokba öntötte csészéjét, mire vérré váltak5Hallottam, hogy a nagy vizek angyala felkiáltott: „Igazságos vagy, te, aki vagy és aki voltál! 6Szent vagy, hogy így ítéltél; amiért a szentek és a próféták vérét kiontották, vért adtál nekik inni. Rászolgáltak!” …. 8A negyedik a Napra öntötte csészéjét. Hatalmat kapott, hogy az embereket tűzzel gyötörje. 9Az emberek kínlódtak a nagy hőségben, mégsem kaptak észbe, nem hódoltak előtte, hanem káromolták az Isten nevét, akinek hatalma kiterjed e csapásokra….” (Jelenések 16. fejezete)

————————————-

Már az antarktiszi földben is kimutatták az antibiotikumokra rezisztens baktériumok nyomát. Az ilyen szuperbaktériumok tömeges elterjedése meg is tizedelhetné a Föld emberi populációját, a brit kormány szerint a probléma nagyobb, mint a globális felmelegedésé.
Már az Antarktiszon is megtalálták az antibiotikum-rezisztens baktériumok nyomát – írja a Guardian.

A világ legelhagyatottabb helyén is fellelhetőek tehát az azok a gének, amelyeket először Indiában fedeztek fel 2007-2008 táján, majd az indiai szennyvízben keringtek, és értek el most már az Antarktiszra is. Madarak vagy emberek juttathatták el őket a kontinensre. Az antibiotikum-ellenállás globális apokalipszist is elhozhat, hívta fel a figyelmet az angol tiszti főorvos Sally Davies nemrégiben, majd követte őt az egészségügyi miniszter is, a globális felmelegedésnél is nagyobb fenyegetésnek nevezve a jelenséget.

Rutinműtétek válhatnak életveszélyessé, illetve mindent elsöprő járványok terjedhetnek el, akár egy évszázaddal is visszavetve az egészségügy eredményességét. A kulcs a köztisztaság, ez a táptalaja az ellenálló szuperbaktériumok terjedésének. A válságra világméretű választ kell adni, ezt a mostani felfedezés is aláhúzza. A szuperbaktériumok évente kétezer embert ölnek meg Nagy-Britanniában, további 53 ezer egészségét károsítják komolyan.

Nemcsak az antibiotikumok meggondolatlan fogyasztása, hanem felelőtlen gyártásuk is oda vezet, hogy egyre nő a legyőzhetetlen szuperbaktérium(ok) megjelenésének veszélye. Mint arról beszámoltunk, sajnos azok a gyógyszergyárak „tenyésztik” a szuperbaktériumokat, ahol a betegségek gyógyításán dolgoznak.

Forrás: https://hvg.hu/tudomany/20190128_Az_Antarktiszon_is_kimutathato_a_vilagveget_hozo_bakterium_nyoma#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2019_01_28&type-id=HvgDaily&user-id=BCD9E2BC&utm_content=normal

2019. január. 28.

szerző:
hvg.hu

 

Mondja el a véleményét!