Csirkehús

….rákkeltő anyag van a csirkehúsban!

Nem értem a sajnos szócskát! Miért nem inkább hálával és köszönettel adózik a cikk írója, hogy megtudhatta – és mi is – hogy arzénnal etetett vágójószágokat etetnek a mit sem tudó, ezért ártatlan – vevőkkel. Bár, aki kicsit is élni szeretne még, az eddig is igyekezett információkhoz jutni arról legalábbis, amit megeszik. Évekkel előbb nemzetközi botrányt kavartak a kínai csirkék körül. Az ok: a vágósúly gyorsabb elérése okából KLORAMFENIKOLLAL  (hozamfokozó) etették és ezt – akkor – széles körben publikálták. Magyarország is beletette a kórusba a maga pár hangból álló kottáját.

Mi van most, hogy egy „újabb felfedezéssel” borzolják az idegeket? Eddig eltitkolták, (?) hogy a minél előbbi leölés érdekében tonnákra menő takarmány-megtakarítást lehet elérni, ha akár egyetlen hónapot is lerövidíthetnek a hizlalási  időből?  Minden a profit áldozati oltárán ég el, ha akarjuk, ha nem! Mi is!  (Dénes Ottó)images-1

Elismerték sajnos hivatalosan is: rákkeltő anyag van a csirkehúsban!

Végre hivatalosan is bejelentették az információt, amiről eddig csak beszéltek….talán jobb lett volna ha sosem tudjuk meg!?

Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet nyilvánosan is beismerte, hogy arzén található a csirkehúsban! Mielőtt fellélegeznénk, hogy hú ez Amerikáról szól…NEM! A szert sajnos Magyarországon is használják a nagyipari tenyésztésben!!!

Hogy hogyan került bele? Ételbe keverve adják a csirkéknek! Na de álljuk meg egy szóra, és nézzük meg hogy miért is! Nem nagy meglepetés!images-7

Associated Press írása alapján a leggyakrabban használt arzén tartalmú hozamfokozó, a roxarsone serkenti a növekedést, kiirtja a parazitákat, és színt ad a baromfihúsnak. Önmagában a szer egyébként nem is lenne veszélyes, de a csirkék szervezetében méreggé alakul bomlástermékként!

Mit is okoz az arzén… nem kevesebb betegséggel hozható kapcsolat, mint az alábbiak:

  • húgyhólyag-, tüdő-, bőr-, vese-, és vastagbélrák
  • kisebb mennyiség rendszeres bevitele pedig részleges bénuláshoz és
  • cukorbetegséghez vezethet.

Tulajdonképpen szinte nyílt titok, hogy Magyarországon is arzénos tápot adnak a csirkéknek a nagyipari csirketenyésztésben! Még az illetékes hatóságok sem tagadják, bár azt igen, hogy az egészségre káros lenne!

És most kapaszkodjunk meg! A bevizsgált termékek 70%-a nálunk is tartalmazta az arzént!!!images-8

Vajon a háztáji csirkével is ez a helyzet, illetve, akkor mostantól miből csináljuk a csirkepaprikást…?

 

 

 

 

Forrás: http://civilhir.net/

Mondja el a véleményét!