Fukuyama véleménye

  Fukuyama ledöbbent a mocskolódó magyarokon


image
Újabb Magyarországgal kapcsolatos írást közölt a The American Interest oldalán Francis Fukuyama világhírű filozófus és politológus; ebben a korábbi írására érkezett reakciókra ad választ.

„Magyarország mindig két nagyon pozitív dolgot jelentett számomra: először is ez egy kis ország, amely aránytalanul sok nagy fizikust, matematikust, zeneszerzőt, művészt, írót és értelmiségit adott, másrészt modellként szolgált a volt kommunista világnak a gyors átmenetével a demokráciába és a piacgazdaságba” – írja, majd felidézi, hogy az Aranybullával alig hét évvel az angol Magna Charta után Magyarország egyike volt az olyan európai országoknak, ahol alkotmányosan korlátozták a király hatalmát. „Ezért egyszerre meglepetés és nagyon nagy szégyen is lenne, ha Magyarország újra élen járna, de ezúttal a rossz irányban, a demokrácia és az alkotmányos kormányzás lebontásával” – írta a filozófus.

fzs   2012. február 06., hétfő,Szerző: hvg.hu
http://hvg.hu/itthon/20120206_fukuyama_valasz_magyarorszag#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2012_02_07&utm_content=normal

Mondja el a véleményét!