A “Nagyon nagy Testvér” újabb lehetőségei

A megfizethető totális megfigyelés

A technológiai fejlődésnek köszönhetően nemcsak a kommunikáció válik megfizethetővé. Az elnyomó rezsimek számára csábító lehetőséget teremt, hogy immár az állampolgárok totális megfigyelése is rendkívül olcsó.

„A technológiai vívmányok, amelyeknek az iPhone-t és egyéb fantasztikus kütyüket köszönhetjük, megkönnyítik a kormányzati megfigyelést is” – írja Neal Ungerleider, a Fast Company médiamagazin publicistája.

Ungerleider cikkében két friss tanulmány alapján vTenyérbenonja le sötét közvetkeztetéseit. Az egyik John Villasenornak, a Kaliforniai Egyetem és a Brookings Intézet munkatársának írása, amelyben a szerző arra világít rá, hogy az egyre olcsóbb digitális tárolási kapacitás és adatfeldolgozás jelentős mértékben megkönnyíti az állampolgárait megfigyelni óhajtó rezsimek dolgát.

Villasenor azt állítja, hogy hamarosan minden autoritárius kormánynak lehetősége lesz minden telefonbeszélgetés, SMS, email, blog- és Facebook-bejegyzés rögzítésére, illetve a közterületek teljes megfigyelésére.

A Metazin cikke Itt olvasható:
http://www.metazin.hu//node/2455

szombat, 2012. január 7.

Mondja el a véleményét!