Akik “visszajöttek a halálból”

Mivel lehetne azoknak a szemeit kinyitni, akiket elvarázsol az a sok hamis élmény, beszámoló, tudósítás…stb, amikben élő, eleven embertársaink elmondják, hogy mit éltek át “haláluk” után. A legtöbb esetben a klinikai halálból, illetve az onnan történő visszatérésről adtak “szenzációs”, “hiteles”, “csodálatos”…beszámolókat. Némelyik dús fantáziával megáldott leíró, valódi bestsellert tudott – többnyire egy jó tollú íróval közösen – létrehozni. Persze jó anyagi végeredménnyel!

Sokakat becsapott már, hogy ezeket az írásműveket orvos, lelkész, pap, vagy egyéb prominens közéleti szereplő írta. Meg az is, hogy a kiadók – többnyire –  neves és világszerte ismert cégek voltak, akik jó érzékkel rábuktak efféle piaci sikerekre.

Akiket az a tény, hogy egyetlen ember sem élt még e földön, aki valódi halottból lett volna élővé, senkit sem zavar. Ha ezt akkoriban meg lehetett volna tárgyalni a mai kommunikációs háttérrel, könyvkiadókkal…amikor Jézus Krisztus földi küldetésének vége  – közvetlenül jeruzsálemi bevonulása és a megváltási mű beteljesedése előtt, elvégezte messiási küldetésnek utolsó, megtámadhatatlan bizonyítékát: Lázár feltámasztását – minden bizonnyal kevesebb lenne azoknak a tábora, akik azt is elhiszik, ha a meg nem halt embertársuk “feltámadt”.

Részlet egy ismertetésből, amiben egy idegsebész “halálos” utazása volt a közelmúlt (2015 év) egyik legújabb könyvslágere.

“Dr. Alexander lehet a leghitelesebb túlvilági tanú (?) az emberiség történelmében
Dr. Alexander tapasztalata (és az azt követő könyv) vitathatatlanul a legjobban dokumentált eset a túlvilágra vonatkozóan, mely a nyugati tudományban ma létezik. Az a tény, hogy egy élénk, hiper-valóságos túlvilágot egy tudományosan szkeptikus materialista idegsebész tapasztalt meg, aki nem hitt a túlvilágban, és aki később bátorságot vett magán, hogy dokumentálja és közzétegye ezeket a tapasztalatait egy könyvben – megdönthetetlen hitelességet biztosít a számára.”

Eddig az idézet a Dr Alexanderről írt könyvből.

A MEGDÖNTHETETLEN HITELESSÉGŰ BIZONYÍTÉK csakis egy sok ember által látott, tanúsított tény lehet: Lázár feltámasztása. Aki egy oszlásnak indult, 4 napos halott volt.

Dr Alexander testének feloszlásáról gondosan hallgat a könyv. Akkor mi volt a bizonyíték arról, hogy VALÓBAN meghalt?! Az, hogy elbeszéli “túlvilági” utazását?  Ehhez nem kell más, mint jó fantázia és egy könyvkiadó.

A valódi hulla állapotból való visszatérés bizonyítéka egy párbeszédben van leírva. Ez akár perbeszédnek is megfelelne a spiritiszta hamisság elleni harcban   JÁNOS 11,38-44

“Jézus – még mindig mélyen megindulva – a sírhoz ment: ez egy barlang volt, és kő feküdt rajta. Jézus így szólt: „Vegyétek el a követ.” Márta, az elhunyt testvére így szólt hozzá: „Uram, már szaga van, hiszen negyednapos.” Jézus azonban ezt mondta neki: „Nem mondtam-e neked, hogy ha hiszel, meglátod az Isten dicsőségét?” Elvették tehát a követ, Jézus pedig felemelte a tekintetét, és ezt mondta: „Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. Én tudtam, hogy mindig meghallgatsz, csak a körülálló sokaság miatt mondtam, hogy elhiggyék, hogy te küldtél engem.” Miután ezt mondta, hangosan kiáltott: „Lázár, jöjj ki!” És kijött a halott, lábán és kezén pólyákkal körülkötve, arcát kendő takarta. Jézus szólt nekik: „Oldjátok fel, és hagyjátok elmenni!”

Mi történt Lázárral  halála után?

PDVD_093Eltették testét jól bepólyálva, egy kőbe vájt üregbe. Amikor Jézus, – attól a pillanattól fogva, hogy barátja betegségéről tudomást szerzett – mintha csak erre várt volna, a késlekedéssel elérte, hogy az egész környék figyelme ráirányuljon. Egy valóban oszlásnak indult testet hozott ki a sír sötétjéből, a fényes napvilágra, jókora tömeg szeme láttára.

Akkora volt a nyilvánosság, hogy Jézus ellenségei is kénytelenek voltak meghátrálni egy időre. Hamarosan magukhoz tértek ugyan, de gonosz tervük – az, hogy az élő bizonyítékot, Lázárt  utólag megöljék – ez esetben, már csak a szemtanúk serege miatt sem sikerült.
Most a másik, máig ható világtörténelmi eseményt, Jézus feltámadását nem elemezzük, mert ez sokkal mélyebb dimenziókat vet fel.

A magam példája is érdekes lehet. Amikor egy ma már rutinszámba menő gyógyítási műveletet – a szív leállítását és újraindítását – rajtam is alkalmazták, csupán az éppen ott időző feleségem és az orvos beszámolója alapján tudtam meg, hogy bizonyos ideig – a szó teljes értelmében – nem éltem!

Ezt a műveletet többször is meg kellett ismételni, mert a szívem elindulása után, kis idő múlva megállt. Tehát ezen időközökben elvileg halott voltam! Amikor a folyamatosan működő szív biztonsággal vert már, – és erről az eseményről részletesen tudomást szereztem, – az első gondolatom az volt, hogy semmire sem emlékszem azon időből, amíg a szívem nem vert.

A biblia szerinti halál nem játék, nem mese, nem irodalmi sztori, nem hasonlítható azokhoz a közkézen forgó – “visszatérő” – elbeszélésekhez, amikkel tele vannak a könyvesboltok, meg az ebben  “hívő” fejek. Aki meghalt, az gyorsan feloszlik, megsemmisül, nem sétál ide-oda élet és halál mezsgyéjén. Akik évek, évtizedek kómája  után jöttek vissza, nem dicsekedtek “hallatlan, izgalmas, utánozhatatlan”… élményekkel. http://hvg.hu/

Mi történik a testtel halál után?

Már másodpercekkel a halál után érdekes biológiai folyamatok zajlanak le az emberi testben, de percekkel, órákkal, napokkal, hetekkel és hónapokkal később is más-más jelenség a jellemző.
A Tech Insider készített olyan infografikát, amely bemutatja, hogy milyen fontos biológiai folyamatok zajlanak az emberi testben a halál után. Már másodpercekkel a halál beállta után két jelenség is megfigyelhető: egyrészt az agyi folyamatok nagyon gyorsan leállnak, a testhőmérséklet pedig azonnal elkezd csökkenni, és egészen addig tart (körülbelül egy óra), amíg el nem éri a szobahőmérsékletet.

Percekkel később már a test rothadása is elkezdődik, hiszen az emberi sejtek az oxigénhiány miatt sorra elpusztulnak. 36 órára megfeszülnek a test izmai, ugyanis a kálciumtartalék összegyűlik az izmokban. Szintén pár órán belül elkezdődik a bőr összehúzódása, ami miatt a haj és a körmök hosszabbnak látszódnak, a bőrön pedig pirosas foltok jelennek meg, hiszen a véráramlás megszűnik és a gravitáció miatt a vér egyes helyeken nagyobb koncentrációban jelenik meg.
 
Napokkal később (lásd Lázár messziről is érezhető hullaszagát) a szervek a testben található enzimek és baktériumok segítségével felemésztik saját magukat, illetve kadaverin vegyületet ont ki magából a test, amely emiatt egyre kellemetlenebb szagú lesz.

Temetés után egy héttel a test 60 százalékát már felemésztik a földben megjelenő kukacok, illetve az emiatt megjelenő baktériumok is felgyorsítják a folyamatot, közben pedig a kopaszodás is elindul. Körülbelül 4 hónappal később már csak a csontváz marad.

Teszt: mennyire ismeri a saját testét?

2015. november 27 Szerző: hvg.hu 

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?