A cékla gyógyereje

Ismerd meg a cékla gyógyító hatásait.

Először is érdemes leszögezni, hogy a céklát érdemes nyersen fogyasztani, mert értékes tápanyagokat juttatunk ezáltal a szervezetünkbe. Tartalmaz számos ásványi anyagot többek között (vas, magnézium, réz, jód, kén, kalcium, kálium, foszfor), valamint vitamint is (C,B1,B2,B3,K,P).

És hogy mire használ?
Magas vastartalma miatt serkenti a vörösvérsejtek képződését ezért javítja a vér oxigénfelvevő képességét. Serkent a vese, a máj, a lép és az epehólyag működését ezért nagymértékben hozzájárul a méregtelenítési folyamatokhoz. Mivel magas a pektintartalma ezért nagyszerűen tisztítja az emésztőrendszert. Nagyon jól alkalmazható magas vérnyomás, szív és érrendszeri betegségek valamint ízületi fájdalmak kezelésében. Magas a vastartalma ezért vérszegénység esetén is bevethető. A folsavtartalma is magas ezért jelentős szerepet játszik az idegrendszer működésében. Ajánlott terhes nőknek fogyasztani a terhesség idején mert számos rendellenességet képes megelőzni. Mivel magas az antioxidáns tartalma ezért a rákellenes küzdelemben is bevethető.

http://webshop.hillvital.hu/hillvital_blog/cekla-gyogyereje?utm_source=LadyBird%2BH%C3%ADrlev%C3%A9l&utm_medium=email&utm_content=2015-09-22%2B-%2BIsmerd%2Bmeg%2Ba%2Bc%C3%A9kla%2Bgy%C3%B3gyhat%C3%A1sait%2B%282015-09-22%29&utm_campaign=WEBSHOP%2BFELIRATKOZ%C3%93K%2B-%2BDIV6%2B-%2Begyszer%C5%B1s%C3%ADtett%2Bk%C3%BCld%C3%A9s

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?