“..a Te legnagyobb bajod…”

 VAN APÁD , van anyád , van tető a fejed felett, étel a hűtőben. Vannak barátaid, egészséges vagy, és suliba járhatsz. Mindezek ellenére a Te legnagyobb bajod mégis az, hogy miért nincs Converse cipőd, új, persze okos telefonod, bringád, motorod, tableted, és egyébként is mennyire uncsi minden, miközben soha, semmit nem is akarsz csinálni, mert az nem cool ….

Látod, mások pedig mindeközben azért imádkoznak, hogy csak még 1 napot túléljenek, mert olyan nehéz körülmények között vannak, hogy mindaz, ami Neked van, az nekik nincs, csak ÁLOM …
Gondolkozz el ezen !
OSZD meg jusson el minél több emberhez !  Varjú M. Facebook bejegyzése

Dénes Ottó kommentje: PDVD_006
Gondolkozz el ezen és közben gondold át azt, amit erről Jézus mondott az “egy pohár vízzel” jelképezett segítségről. Az Utolsó Ítélet mérlege mindösszesen ez a kis cselekedet lenne? ….Máté evangéliuma 25. fejezetéből részlet:
“…Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot!Mt 25.35Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok.Mt 25.36Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. …”
Tegyük hozzá Jakab leveléből a szegényekkel való bánásmód “titkát”:
Jakab levele 2. fejezetéből:   “…Testvéreim, mit használ, ha valaki azt állítja, hogy van hite, tettei azonban nincsenek? Üdvözítheti a hite?Jak 2.15Ha valamelyik testvérnek nincs ruhája és nincs meg a mindennapi tápláléka,Jak 2.16és egyiketek így szólna hozzá: „Menj békében, melegedj, és lakjál jól!”, de nem adnátok meg neki, amire testének szüksége van, mit használna?Jak 2.17Ugyanígy a hit is, ha tettei nincsenek, magában holt dolog.”

 

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?