USA elnökök az adventistákról és vallásszabadságról

Hillary Clinton beszédének fordítása:

„Megtiszteltetés számomra, hogy üzenetet küldhetek a Hetednapi Adventista Egyháznak. Megbecsültnek és megilletődöttnek érzem magam, hogy lehetőségem van beszélni ilyen aktív és életteli emberek csoportjához. Az egyik dolog, amit leginkább csodálok a Hetednapi Adventista Egyházban – a hitük mellet – az az elkötelezettség, amivel prédikálnak, tanítanak és gyógyítanak. A hangsúly, amit a férfiak és nők tanítására és gyógyítására fektetnek, példa minden hívő ember számára. Az oktatási és egészségügyi hálózat a kézzelfogható megnyilvánulása ennek a hitnek. Erre az elhivatottságra van mindannyiunknak szükségünk: nem csak arra, hogy higgyünk, hanem arra, hogy cselekedjünk is. Azért, hogy hűek lehessünk hitünkhöz és hogy teljesen képesek legyünk megélni a hitünket szabadságra van szükségünk.

A vallás szabadságunk a sarokköve ennek a hatalmas nemzetnek és én személy szerint értékelem a Hetednapi Adventista Egyház munkáját a vallásszabadság előremozdításában, nemcsak itthon, hanem szerte a világon. Büszkén csatlakozom hozzátok, és támogatom a “Vallás Szabadság a Munkahelyen” törvényt.

Amikor elképzelem, hogyan kell kinéznie egy jó és tisztességes társadalomnak, úgy gondolom, ott a kormány nem akadályozza a hitet, hanem elismeri azt, amit a hívő emberek tesznek, hogy erősebbé tegyék a társadalmat és a családokat.. A családok az építőkövei minden társadalomnak. Tudom, hogy a Hetednapi Adventista Egyház igazán elkötelezett a családok iránt. Ez az elkötelezettség megnyilvánul abban is, ahogy közösen ünneplitek szombatot ! Hit és erős család , valamint a szabadság ami elősegíti a hit növekedést, fölkészíti az embereket és a társadalmat arra, hogy megállja helyét a jövőben.

Még egyszer köszönöm a meghívást, hogy beszelhetek hozzátok. Isten áldjon bennetek és a családotokat! Isten áldja a Hetednapi Adventista Egyházat! És Isten áldja kedves és szeretett országunkat, az Amerikai Egyesült Államokat!”

Hillary Clinton külügyminiszter
http://www.youtube.com/watch?v=OIrugadxBpE
Bush elnök a 150 éves jubileumra
http://www.youtube.com/watch?v=tOjTLNDrkOc
Obama elnök üzenete

http://www.youtube.com/watch?v=wu_Foa0LGbU

Mondja el a véleményét!