Képek: így néz ki a világ leghátborzongatóbb iskolája

Bezárták Kína egyetlen barlangiskoláját: a Guizhou tartományban lévő Getu település diákjai egy hatalmas barlangban töltötték a tanítási napokat, itt alakították ki ugyanis a furcsa osztálytermet, a menzát és a sportpályát is. A pekingi kormány szerint a furcsa intézmény megszüntetésére azért volt szükség, mert „Kína nem barlanglakó ősemberek országa”.

A sajátos megoldás a diákok szüleinek tetszett, a pekingi kormányzatnak azonban kevésbé – szerintük a több mint száznyolcvan tanulót oktató általános iskola működése rossz fényt vetett az országra, ezért minél hamarabb meg kellett szüntetni – írja a metro.co.uk. Nem a getui a világ egyetlen furcsa iskolája: az indonéziai bambusziskoláról itt találsz képeket, Európa egyik legdrágább luxusfőiskolájának campusáról pedig itt.

Forrás: somethinamazing.blogspot.com
Az intézmény volt igazgatója nem érti, mi volt a gondja az oktatási tárcának, szerinte a hangár nagyságú, természetes barlangban minden megvan, amit egy iskolához kell. Sőt, még több is annál. „A mi diákjainknak még akkor sem áznak el sportolás közben, ha zuhog az eső” – mondta a hírportálnak. A különleges termeket még az 1980-as években alakították ki a barlangban, a település ugyanis hiába pályázott állami támogatásra, nem kaptak pénzt egy „valódi” iskola építésére.

Forrás: somethinamazing.blogspot.com
„Az akusztika nagyszerű, nekünk van a legjobb kórusunk a környéken, a környezet pedig még izgalmasabbá teszi a geológiai témájú órákat. Biológiakönyvre egyáltalán nincs szükségünk, ott vannak nekünk a denevérek és a gyíkok” – tette hozzá. A diákokkal nyolc pedagógus foglalkozott, az iskolába főként a környező hegyi településekről származó gyerekek jártak.
image

2011. január. 28image

Mondja el a véleményét!