Megkövezés közzététele felvételről

http://hvg.hu/panorama/20101015_megkovezes_Ashtiani_Iran_film_saria#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2010_10_15&utm_content=normal
Az ókorban alkalmazott halálbüntetés továbbélése egy “modern” állam és leendő atomhatalom napi gyakorlatában. A megdöbbentő képsor a tragikus valóságot adja közre, bár ezt az Iráni hatóságok nagyon rosszallották. Talán szégyellik ? Mindenesetre a legbarbárabb módszernek tűnik egy emberélet kioltására.

A101Jézus a kövezet porába írja a vádlók bűneit. A  fenti linkben lévő három klip legalsó képsora adja vissza legjobban az eredeti történetet.

Ez a sors várt volna arra a nőre is, akit házasságtörésen rajtakaptak a zsidó FÉRFIAK. Nagy valószinüséggel pontosan tudták, hol és mikor kell keresni áldozatot véres szándékukhoz. Hiszen talán éppen ők voltak előmozdítói az ügynek, vagy “ügyfelei” a hölgynek.

A jézusi megoldás zseniálisan egyszerű és megvan benne az egyenlő bánásmód modern elve: “az vesse rá az első követ, aki közületek nem bűnös”! Tudniillik abban a bizonyos cselekedetben, amit nő esetében “felfedezve”, eljárást lehet generálni, viszont a kortársak  férfias dolognak tartották és átléptek felette, mintha természetes lenne.

Ez esetleg a mai Iránban (vagy másutt is)  nem lehetséges ugyanígy ??
http://hvg.hu/panorama/20100728_Iran_halalbuntetes_megkovezes_Sakinah_Moh

Mondja el a véleményét!