A nátha megelőzhető !!

Olcsón megússzukimages (8)

Sósvizes inhalálással megelőzhető a nátha

Három teáskanál só egy liter vízben feloldva: ennyi is elég lehet ahhoz, hogy megvédjük szervezetünket az őszi-téli időszakot megkeserítő betegségek, például a nátha és megfázás, köhögés, torokfájás kórokozóival szemben – olvasható a Die Welt című német lap internetes kiadásában.

Dieter Köhler tüdőspecialista javaslata szerint a felforralt vízben fel kell oldani a sót, majd a felszálló gőzt az orron át mélyen belélegezve naponta egyszer hat percen át inhalálni. Köhler szerint ez a kúra különösen azoknak az orvosi szakzsargonban „high producer”-eknek, azaz magas szinten termelőknek nevezett embereknek ajánlott, akik a beszéd, köhögés vagy tüsszentés során hat órán belül 500 apró cseppecskét lélegeznek ki. Ez nem is lenne olyan szörnyű, ha ezzel nem terjesztenék azokat a kórokozókat, amelyek különösen ősszel keserítik meg az életünket.images (9)

Köhler elmondta: ha ezek az emberek csak öt percen át inhalálnak a 0,9 százalékos, izotóniás sóoldattal, a vírusok és baktériumok átadása kereken 72 százalékkal csökken, a hatás pedig több mint hat órán keresztül tart. Hozzátette: a cseppfertőzés megfékezésének könnyen alkalmazható, költségkímélő és nagyon hatásos eszköze ez, ami a fertőzéses megbetegedések terjedését is megakadályozhatja.

Az orvosok arra is figyelmeztetnek, hogy a levegőt párásító berendezések ilyen szempontból károsak, ugyanis a bennük lévő víz jó terepet biztosít a kórokozók kialakulásának. Ezek a cseppecskék a belső térben lévő száraz levegőben könnyebben felkavarodnak és elkeverednek – belélegezve pedig terjesztik a betegségeket.

Medizona.hu

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?