Ökumenikus charta

Sipos Ete Álmos: A reformátusok nevében is aláírták az ökumenikus chartát?

A ma esti előadás címe egy kérdés. Mindig kérdés formájában próbáljuk megfogalmazni a témát. „A nevünkben is aláírták-e az ökumenikus chartát?” Ez a kérdés. A Magyarországi Református Egyház tagjai, a Reformátusok Lapja ez év szeptember 29. számának utolsó lapján megjelent Hírek című rovatban olvashatnak arról, hogy a magyarországi egyházak vezetői október elsején egy nyilatkozat aláírásával készülnek elfogadni az ökumenikus charta nevű dokumentumot.

Ha valaki ezt a kis hírt nem olvasta, akkor a magyar televízióból vagy a napi sajtóból értesülhetett arról, hogy ez az esemény október elsején demonstratív körülmények között megtörtént. Majd, csaknem két hét múlva, október 13-án megjelent a Reformátusok Lapjában egy cikk, „Aláírták az ökumenikus chartát, az egységes Európa nyelve a kereszténység” címmel. A cikk írója nagy lelkesedéssel beszámol az ünnepi alkalomról, és egyben a gyülekezeti tagok figyelmébe ajánlja, hogy legalább utólag tanulmányozzák az aláírt charta szövegét.

A teljes előadást itt olvashatja: Sipos Ete Álmos A reformátusok nevében is aláírták az ökumenikus chartát?. További előadásokért látogassa meg keresztény könyvtárunkat!

Mondja el a véleményét!