Hamarosan véget vethetnek a webes névtelenségnek

Szép világ közeleg..

Semmi újdonság nincs ebben a – még nem nyilvános – szándékban. Jó,ha tudatosítjuk, hogy eddig sem volt egyetlen lépésünk, egyetlen billentyű leütésünk, vagy a neten szörfölgetésünk sem titokban a mindenre kíváncsi Nagy Testvér előtt, akkor ettől a hírtől még csak jobban meg fogunk bizonyosodni a bibliai próféciákban megírtakról. A mindenkit, mindenhol látó állapotok leírása egyszerű szavakkal szól a jelképek nyelvén. A “fenevad” a prófécia nyelvén hatalomnak értendő. Ez lehet világi, de egyházi is. A szövegkörnyezetből és egyéb összefüggésekből lehet megérteni.

A kérdés: mikor, mi lesz az a kifejezés, szó, állítás…stb amit az ellenőrzés már károsnak fog megítélni és szankcionálni? A középkorban akit eretneknek bélyegzett a vallási hatalom, már írhatta is – ha ugyan hagytak rá időt – a végrendeletét. A téma kor, ideológia és hatalomfüggő.

Jelenések 13,16.Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;17.És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.18.Itt van a bölcsesség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.

Hamarosan véget vethetnek a webes névtelenségnek – Az EU azt szeretné, ha mindenki hivatalos okmánnyal igazolná kilétét miközben szörföl, vagy éppen hozzászól valamihez.

A vélemény szabad – Te viszont nem biztos, hogy az leszel, ha nagyon hangoztatod a magadét… Ez tökéletesen igaz, legkésőbb a holokauszt-tagadást akár börtönbüntetéssel szankcionáló törvény életbe léptetése óta, de úgy tűnik, az Uniós honatyák itt nem állnának meg, sőt, kiterjesztenék a vélemény-terror intézményét az egész internetre, ott található közösségekre, felhasználókra.

Legutóbbi beadványuk ugyanis azt tartalmazza, hogy a világháló felhasználóinak a személyi igazolványukkal kellene azonosítani magukat bizonyos szolgáltatások igénybe vételénél. Ezzel a módszerrel megszűnnének a különböző álnevek, és ez a honatyák szerint bizony igen előnyös. Nincs több elfelejtett jelszó, a saját igazolványunkkal néhány másodperc alatt regisztrálhatunk bárhová – természetesen a saját nevünkkel.

Az egyelőre még nem tisztázott, hogy milyen technológiai jellegű kiegészítők szükségesek ahhoz az egyszeri felhasználó számára, hogy a legkülönbözőbb oldalakon regisztrálhasson, így ott vásárolhasson vagy hozzászólhasson bizonyos témákhoz. Magától értetődik a webkamera, amit immár alig néhány ezer forintért be lehet szerezni. (És ezzel elérték, hogy tényleg minden otthonban ott figyeljen egy szemük, akár a tudtunkon kívül…) Hogy lesznek, akik csak ezért nem hajlandók majd webkamerát vásárolni? Nem lesznek. Ugyanis amennyiben a rendszer bevezetésre kerül, borítékolható, hogy pillanatok alatt egy olyan webbel találjuk szembe magunkat, amiből egész egyszerűen kizártuk magunkat akkor, ha nem azonosítjuk magunkat a hivatalos okmányunkkal. Így legfeljebb olvasói-üzemmódban tallózhatunk az oldalak között, de az is elképzelhető, hogy egyes webes tartalmakat így sem lehet elérni – csak ha felfedjük személyünk kilétét.

A webes anonimitás megsemmisítése újabb roppant demokratikus intézkedés tervezetnek minősíthető, aminek egyértelmű célja az, hogy a jelenlegi módszereknél jóval egyszerűbben és gyorsabban beazonosíthassák a hatalomnak nem tetsző vélemények megfogalmazóit, azokat, akik nem akarnak beleolvadni az idülten idióta és mérhetetlenül káros polkorrektség világába, és persze például a bármire ráhúzható gyülöletbeszéd vádjával akárkit meghurcolhassanak.

Kissé tovább gondolva a dolgot még az is előfordulhat, hogy a renitenseket néhány eset után egész egyszerűen eltiltják a világháló használatától… Hiába azonosítja magát a megfelelő okmányokkal, a rendszer közli majd vele, hogy túl sok volt az „illiberális” vagy „gyűlölködő”, vagy „pánikkeltő és riogató” hozzászólásunk, ezért aztán egy darabig most büntiben maradunk…
Szép új világ közeleg…

Forrás: utcaemberek.blogspot.hu

http://mindenegyben.net/2017-re-szemelyi-nelkul-nem-tudsz-majd-internetezni-szep-vilag-kozeleg-34918

Mondja el a véleményét!