Azok a romok…romok….

El tudtam képzelni, hogy milyen nagy feladat volt eltakarítani a családom tagjainak a nyugdíjra félretett megtakarításait. Meg a többi hasonlóan balek kisemberét. Biztosan nagyon fárasztó volt. Meg még a  trafikokat, a nemzeti földvagyont,… azután szétosztani sok hűséges vazallus között. DSCN0509_thumb

különadók (energia, telekom, kiskereskedelem)
A 27 %-os ÁFA – (minden idők és Európa legmagasabb forgalmi adókulcsa ami minden szolgáltatásban, árucikkben, munkában,… jelen van) lassan, de végül elég jó eredménnyel ketyeg a piacon, az áruházakban, a…mindenhol, ahol bármiféle áru, vagy munka mozgás létezik.Elismerésre méltó nagyságú cipekedés volt. Hurrá!

A forint leértékelése

Ezt a külföldről beszerző kereskedők, iparosok feldolgozóüzemek, meg aki csak él és mozog (netán utazik külföldre) érzi. Azt meg már csak az emlékezet mélyén kapirgálva tudja előásni, hogy 2008-ban egy euro 250,26 Forint volt. Milyen boldog idők! Sohase térnek vissza?

rezsicsökkentés.

Erre elég egy bohócot alkalmazni főállásban, aki – mint a nemzeti papagájok – mantrázza, amit egy kisiskolás is láthat(na), hogy nagy marhaság. De jól hangzik. Ha elővenné a 4 évvel ezelőtti közüzemi számláit….. Kb azon a szinten – vagy inkább kicsit még fölötte – vannak a fizetnivalók. Vagyis a kétszeri 10-10 %-os un. CSÖKKENTÉS nagy kamu. Komoly erőket kellett bevetni, azt elismerem, hogy a nép – nagy része – ezt elismerően nyugtázza. Ez a tudatformálás csúcsa. (Ütemes taps)

jogbizonytalanság

Ezt elérni nem kis munka lehetett. Az ember – a vállalkozó – nem mer beruházni, tervezni, csak a túlélésért teszi amit okvetlen muszáj. Ha ez nem volt fárasztó, akkor semmi sem.A piramis-építés ehhez képest – szellemi értelemben vett – vakondtúrás.

DSCN0508_thumb
befektetői bizalom rombolása .

Ez az előző tétel oldalági rokona. Minek fektessek be, ha két-három napos kifutással, egyik napról a harmadikra megváltoztatható – akár visszamenőlegesen is – bármilyen törvény.Lenyúlható egy élet műve, egy joggal nálam lévő számítógépes kód, egy….stb amire a Nagyon Nagy Testvérünk szemet vetett.

szakmai vélemények félresöprése

Miért hallgassak efféle véleményekre, ha egyszer én vagyok a nemzet esze, mit tudhat nálam jobban egy ,…tanár, kutató, vagy az un. szakember. Latinovits jut eszembe: “ Pisti hüje, Mari hüje, csak én vagyok okos, mert nekem még a segemben is fejem van”
bizalomvesztés.

Erről még beszélni is csak suttogva merek, merek, merek, ha van még merszem egyáltalán a saját gondolataimat (dupla)gondolni. A Nagy Testvérben nem bízni, hallatlan skandalum. Micsoda rettentő nagy munkát fejthetett ki, amíg ezt széles tömegeknél elérte. 1984 Orwellje kisiskolás volt ehhez képest.

Függelék:

„A fideszes Lázár János, Balsai István és a kereszténydemokrata Vejkey Imre indítványa alapján az Ab a költségvetésről, a költségvetés végrehajtásáról, a központi adónemekről, illetékekről és járulékokról, a vámokról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvényeket csak akkor vizsgálhatja felül és semmisítheti meg, ha azok az élethez és emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelméhez való jogot, a gondolat, a lelkiismeret és vallás szabadságát vagy a magyar állampolgársághoz kapcsolódó jogokat sértik.”

Vélemény: Ha az alkotmánybíróság jogköréből hiányzik a tulajdonhoz való jog vizsgálhatóság, akkor már az alkotmánybíróság sem tudja megvédeni az állampolgárok magántulajdonát az államtól.

Nem is kell, mert a kommunizmusban minden un. magántulajdon az államé, aki atyaian gondoskodik polgárairól. Ez nem elég?

 

 

 

 

 

Mondja el a véleményét!