Élesen elhatárolódunk

Élesen elhatárolódunk

A külföldi kormányoktól, hivataloktól azt kérjük, hogy élesen határolódjanak el minden magyarszkeptikus írástól, riporttól!

A Nemzeti Együtműködés Rendszere Nemzeti Jóhírügyi Államtitkárságának (NERNEMJÓ) Korrekciós és Elhatárolódásügyi Alosztálya az alábbiak közzétételére kérte föl szerkesztőségünket.

Kísértet járja be Európát – a magyarellenesség kísértete. Embert próbáló időket élünk át mind, akik itt élünk és dolgozunk e hazában, akiknek nem térkép e táj, akik direkt CBA-ban vásárolunk, és idősebbek vagyunk, mint Szlovákia. Európa – és Kertész Ákos óta immár Kanada is – egy emberként fogott össze ellenünk, a svéd köztévétől osztrák „művészekig”, Heller Ágnestől a Velencei Bizottságig, sérelmünkre. A világ hazudik rólunk, tehát a mi feladatunk az, hogy helyreigazítsuk, akit kell, elhatárolódjunk, amitől kell. Diplomatáink harcban állnak, másképp nem ehetnek.

Nagyköveteink, ha kell olvasói levélben, ha kell letelefonálás formájában hívják fel külföldi ellenérdekelt barátaink figyelmét arra, hogy idáig és ne tovább! Ne fújják fel, ne torzítsák el, és főleg ne ők, mert az kettős mérce. Mi innen, Budapestről üzenjük, hogy el a kezekkel tőlünk, mert különben. Az elmúlt hónapok lejáratási kampánya meglepő módon keleti nyitásunk legújabb állomása, Törökország felől jött: egy ottani minisztériumi háttérintézmény háttérkiadványa szerint „Magyarország nehezen nevezhető pluralista, még kevésbé demokratikus államnak.” Állítják pont ők, akikkel éppen azért barátkozunk, mert ők is nehezen nevezhetők! Azt hihetnők pedig, hogy csak nem múlt el nyomtalanul az az együtt töltött 150 év!

Summa summárum: alea iacta est. Magyarország, a NERNEMJÓ, illetve Miniszterelnök úr mint jogi személy nem tűrheti, hogy az általa is lenézett államok azt és úgy irkáljanak Magyarország kapcsán, ahogy és akit megkérdezve éppen kedvük dukál. Első lépésként berendeltük a nagykövetüket, hiszen magyarázatot várunk arra: hogyan lehet az, hogy egy háttérintézmény háttéranyaga olyat írhat háttérbe, ami az előtérbe se való? Hasonló esetben készek voltunk a saját portánk előtt is elhatárolódni, nos, ezt várjuk török, német, kanadai és uniós rosszakaróinktól is.

A jövőben az újságíróktól, kutatóktól azt kérjük, lesznek szívesek láttamoztatni a Magyarországról szóló bárminemű írást, riportot az ottani illetékes államtitkársággal, akiknek idejekorán elküldjük a fő szempontlistát, verbális eszközgyűjteményt, amelyek hangsúlyozása nélkül a vonatkozó anyag nem jelenhet meg. (Cikkenként min. ötször szerepelni kell a siker, a teljesít, a magyar és a nemzeti szavaknak, és minden harmadik írásnak cáfolnia kell, hogy Magyarországon minden ostobaságot kormányzatilag akarnának korrigálni.) A kormányoktól, hivataloktól meg azt kérjük, hogy élesen határolódjanak el minden ilyen magyarszkeptikus írástól, riporttól.

Egy nap még hálásak lesznek nekünk.

2013. november 21., Szerző: – esel –

http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20131121_Elesen_elhatarolodunk#rss

Mondja el a véleményét!