Belát a lakásunkba és le is hallgat minket az új vírus

REFLEXIÓK egy még nem közismert modern poloska kapcsán.

A különböző böngészők magukat ajánlgatják, hogy telepítsem alapértelmezettként “őket”.

Lám-lám egyet már sikerült beazonosítani, mint bűnözősegédet. Legjobb ezek szerint, ha a laptopon leragasztjuk a webkamerát és a mikrofont?

Aztán, ha a partnerünket hívjuk a Skype segítségével, hát levakarjuk, vagy amit a ragasztó ad ehhez a művelethez.

Azonban a baj ennél mélyebben rejtezik! Az ember már senkiben, semmiben sem bízhat ugyebár. Az Orwelli világ abszolút modern eszközei bent laknak a lakásunkban, lapulnak a zsebeinkben, követnek az utcai kamerákon… A technika végtelennek tűnik e téren. Az országok (városok…stb) vezetői félnek mindentől, mindenkitől. A lelkekben képződik egy vírus, az általánosan és mindenhol  megfigyelt ember mérgezett lelke. Ez az Alvin Toffler által kb bő 30 éve leírt jelenség. A JÖVŐSOKK!

Ezt a kifejezést ő annakidején arrbeolvasás0075a a “betegségre” alkotta meg, amit várhatóan a jövő idő előtti megérkezése okoz(hat). Könyvének címe: A KÍVÁNT JÖVŐTŐL A LEHETSÉGES JÖVŐIG.

Mi módon lehet ez ellen védekezni? Mi, vagy KI adhat biztonságot egy ilyen már tapinthatóan jelen lévő kórkép ellen?

Általánosságban mozgó léleklátók, para és nem para “szakemberek” biztosan tudnak mondani szépeket, okosakat, de a jövőkép nem biztató. Az elmeháborodott – nem feltétlenül a zárt intézetek lakóira utalva ezzel – tömegek kapaszkodóit melyik nagyokat ígérő – a JÖVŐT SZÉPRE FESTŐ – kormányfő, vagy KEDVES VEZETŐ tudja garantálni. Tele van a (kormány)propaganda csodás víziókkal, háborús melldöngetésekkel, szabadságharccal, amikből mi módon tudna egy általános polgár – vagy vállalkozó – akárcsak egyetlen napra is holtbiztosan tervezni, amikor az állami rablás – trafik!takarékszövetkezetek stb – törvényes lett? Nem kell ide kamera! A Nagy Teso mindent lát amúgy is.

Emlékeim erre az “oroszok bejövetele” című gyerekkori (1945-46) képeket idézi. Amikor szemem láttára anyám fejét verte a szekrény oldalába az orosz katona, akit – sokadmagával – anyám szállással és élelemmel látott el egy órával előbb. Ez volt a HÁLA, meg köszönet. Ja, hogy el ne felejtsem az élelem mellé még a női “kötelező szolgáltatást” is akarta a katona. Bocs a kitérőért, de ma már ez a mentalitás sem lehetetlen, amikor a magántulajdon szentsége – jogszabályban ugyan leírt, de már láthatóan be ne tartott valósága – is eltűnni látszik. “Amit ma elvehetsz, ne halaszd holnapra”. Ahogy az “oroszok”, anno. Ők akkor a ma már ismét természetes HÁBORÚS mentalitással okolták a harácsot. Vagy meg sem magyarázták, minek? Kinek? Az alattvalóknak? Vae Victis! (Jaj a legyőzöttnek!)

Ha az állam tisztességében sem bízhatunk már, ki véd meg? Mit hoz a JÖVŐ?

Ezzel a lelki nyomorral, ami kialakult csak az egyéni  bizonytalanság növekszik, a félelem a munkahely elvesztésétől a megrokkanásig eltitkolt betegségek miatt, vagy számos egyéb okból.

Én csak a magam életfilozófiáját tudom elmondani, mint ami egy változatos életen keresztül adott támaszt. A HITEM, a Mindenhatóban. Kormányok jönnek, kormányok mennek, de ami marad, az bennem lakik. Azt nem vehetik el. Ez nem vallásos propaganda, hanem kipróbált megoldás. Az életem kezdetén – 9 évesen – kerültem egy nagyon kis protestáns P1100083egyházacska soraiba, de ott is ragadtam és megöregedve sem tudom azt mondani, hogy megbántam volna. Három gyermekem és a tőlük született HÉT unokák szép sora is ezt a lelki biztonságot látja, erre ébred, ezt éli nap-mint nap.

Hát ennyi az én JÖVŐKÉPEM biztos alapja és képe ebben az álkeresztény mázzal leöntött valódi harácsban, ami körülvesz.Ezért nem félek a lakásomat bekamerázó idegentől, meg a NAGYON NAGY TESTVÉRÉTŐL  sem. A tiszta lelkiismeret, a családi környezet  a legjobb párna. (Dénes Ottó) 2013. július 04.,

Szerző: hvg.hu

 

A Kaspersky Lab szakértői egy újabb veszélyes, böngésző alapú sérülékenységet azonosítottak, amely a gyanútlan felhasználók életét örökíti meg, tudtuk nélkül. A legújabb sebezhetőséget kihasználó vírusok a Google Chrome böngészőjén keresztül fotózzák le az áldozatok féltett pillanatait.

Talán köztudottnak mondható, hogy az Adobe Flash programja egy felkérés után képes aktiválni a készülékünk mikrofonját és webkameráját, amelyet teljes mértékben kontrollálhat a felhasználó. Azonban a Google Chrome böngészője olyan sebezhetőséget tartalmaz, amelyben a böngésző képes egy fotóval elrejteni a biztonsági-felkérés paneljét. A felhasználó csupán a grafikára kattint (ami lehet egy play gomb vagy egy bezárásra szolgáló X ikon), de ekkor a webkamera rögzíti a fotót, amelyet a rendszer továbbít a kiberbűnöző szerverére.

Fotó: digitizor

Persze azt gondolja az ember, hogy ez vele nem történhet meg hiszen a saját készülékének webkamerája jelzőfénnyel rendelkezik, azonban mikor már észrevesszük a gépünk készenléti fényének felvillanását, akkor a fotónk már a kiberbűnöző illegális szerverén található. A Kaspersky szerint a leginkább érintett operációs rendszerek a Windows 7, 8 a Mac OS X és a Linux egyes verziói.

Az ellopott és begyűjtött fotókat később visszaéléseknél, valamint akár zsarolásoknál is felhasznáhatják a kiberbűnözők. Továbbá a Kaspersky Lab kutatói olyan eseteket is azonosítottak és elemeztek, ahol a kiberbűnözők még a készülék mikrofonját is képesek voltak észrevétlenül bekapcsolni, amelynek köszönhetően így több órányi beszélgetéseket rögzítettek.

A Kaspersky Lab szakemberei azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint tiltsuk le ezeket a funkciókat a Google Chrome speciális beállításai között.

http://hvg.hu/tudomany/20130704_belat_a_lakasunkba_es_le_is_hallgat_minke#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_07_05&type-id=HvgDaily&user-id=BCD9E2BC&utm_content=normal

Mondja el a véleményét!