Világvége – egy feljövő üzletág?

A modern médiának semmi sem szent, ha jól hangzó fogalmakban üzletet sejt. A biblia központi gondolatának – Jézus második eljövetelének – fenséges témája, és az azt megelőző jelenségek – megfelelő tálalással – felkelthetik a mindig unatkozó, újdonságokra és izgalmakra vágyó bulvársajtó, és egyéb médiák témafelelőseinek figyelmét. Aztán már “csak” a színezés kell és kész a termék. Hogy ordítóan messze van a cikk ( film…stb) az isteni kinyilatkoztatástól, az senkit sem érdekel.letoltes-3

Ez a manipulált (média)világ jó eszköze a sátáni lelkeknek és lejáratása a valódi, hiteles isteni üzenetnek, aminek célja lenne, hogy az emberiség figyelme a több ezer éve, egyre fokozódó erővel megígért eseményt – Jézus eljövetelét – hiteltelenné tegye, lényegét gyengítse.
“Itt van a szentek állhatatossága, akik megtartják Jézus parancsolatait és Krisztus hitét” (Jelenések 14,12) A  hitben való kitartás (állhatatosság) e téren életmentő lesz. Ne higgyetek minden léleknek …” tanácsolja János apostol. (Dénes Ottó)
Szabó P. Ádám  2012. 07. 27. (XVI/30)

Tombol a világvége-biznisz

Komoly iparág épül az apokalipszis köré

Szeretné a világvégét koktéllal a kezében, egy hétszintes luxusbunkerben átvészelni? És gondolt már arra, mi lesz hátrahagyott házi kedvenceivel, ha megtörténik az elragadtatás? Bevásárolna az új zombiölő töltényekből, hogy felkészüljön a legrosszabbra is? Az apokalipszis témaköre rengeteg filmest megihletett már – elég csak a Mad Max-sorozatra, az Éli könyvére vagy a pár éve bemutatott 2012-re gondolni. Nem csoda, hiszen nagy pénz van benne.
Ki ne szeretne egy atomháborút vagy földrengést teljes biztonságban, a lábát medencébe lógatva átvészelni? Még akkor is, ha ez az álomhelyszín 53 méterrel a földfelszín alatt van. Ezt kínálja ugyanis Larry Hall denveri üzletember, aki Kansas államban egy elhagyott rakétasilóból alakított ki atombiztos, fényűző apartmanokat. Ám kapkodniuk kell azoknak, akik élnének ezzel a befektetéssel: a hét lakásból már négy elkelt.

Hétmillió dollárt, azaz közel másfél milliárd forintot fizettek már ki tehetős magánszemélyek azokért a speciális óvóhelyekért, amelyek állítólag a napkitöréstől kezdve a földrengésen át, egészen a terrortámadásig mindennel szemben teljes körű védelmet nyújtanak a bent lévők számára. A lakóknak a kijárási tilalom elhúzódása esetén sem kell tartaniuk az unalomtól, ugyanis egy komplett szórakoztató-központ áll majd rendelkezésükre: lesz moziterem, könyvtár, sőt napszimulációs uszoda is.images-7

Hall egy Atlas-F típusú rakéta földalatti tárolóhelyét alakítja át. Az amerikai hadsereg egyébként több mint 70 ilyen állomást épített a hatvanas években. Ezek a három méter falvastagsággal ellátott szerkezetek a mai napig a legerősebb, emberkéz által készített építmények.

Minden szinten, szinte minden
A luxusbunker tizennégy szintes. Ebből hét emeleten helyezkednek el a különböző méretű lakóegységek. A kisebb lakások körülbelül 83 négyzetméteresek, vagyis 3-5 személy befogadására alkalmasak. Van fürdőszoba, konyha és 1-2 hálószoba. A nagyobbak kétszer ekkorák, de berendezésükben nem térnek el. Ám ha valakinek ez nem volna elég, gyorsan hozzátesszük: az összes apartman gépesített és automatizált. A bejárati ajtók nem kulccsal, hanem ujjlenyomat-olvasóval nyílnak, az ablakokat pedig digitális kijelzők helyettesítik, állítható panorámával. Ha akarjuk, a párizsi Eiffel-torony, a hófödte Mount Everest, vagy éppen az éjszakai New York villódzó fényeiben gyönyörködhetünk. (E ponton többekben felderenghetnek régen látott sci-fi filmek képei, amikor egy gombnyomásra a szereplő elé kerül a rántotta pirítóssal, a kutyát pedig a házi robot sétáltatja.)

Minden lakáshoz jár öt évre elegendő élelem. A további hét szint tárolófunkciót tölt be, de Hall  szeretne létrehozni egy minigazdaságot is, haltenyészettel és zöldségtermesztéssel.

A vizet óriási víztárolókban tárolják majd. Az illegális behatolók elleni védelemről fejlett védelmi rendszer gondoskodik. A tervező szerint, ha a szükség úgy hozná, be tudnak építeni orvosi rendelőt és iskolát is. A silóban jelenleg még csak csigalépcsőn keresztül lehet közlekedni, ám hamarosan elkészül a lift is (a lakók közvetlenül a liftből jutnak be a lakásba).

Viszik, mint a cukrot
Hallnak eddig négymillió-háromszázezer dollárjába került az álom életre hívása – a siló és a víztartályok elhelyezése és feltöltése. Tervei szerint augusztusra a maradék négy lakás is elkel majd.images-6

„A félelem még a szexnél is jobban fizet” – állítja a világvége-szakértő John Hoopes, a Kansas Egyetem antropológiaprofesszora. Szerinte napjainkban az egész világot érinti a dolog, hála az internetnek. „Az emberek nem szeretnek egyedül lenni az elkerülhetetlentől való félelmükben, ami minden egyes ember életében a saját halála” – folytatja a professzor. „Ezért nagyon könnyen bedőlnek az ilyen marketingfogásoknak” – teszi hozzá.

Salina északi részén, a készülő luxusbunker helyét „költőien” egy sírkő jelzi, „Ez a régi rakétatámaszpont” felirattal.
A potenciális vevők között nem csak „hétköznapi halandók” vannak, Hall elmondása szerint akad egy NFL-játékos, egy filmproducer, valamint több neves politikus is.

A nemrégiben Mexikóban történt földrengés jócskán megdobta az érdeklődést a luxusbunkerek iránt, és az üzletember várakozásai szerint ez csak fokozódik majd, mert a jövőben még több természeti katasztrófa várható. Ezért, ha bejön az Atlas-F-biznisz, még további hármat szeretne megépíteni.Ragadós példa
No, de nem Hall az első, aki rájött a témában rejlő lehetőségekre. A Vivos cég bunkere Indiana államban már majdnem kész. Náluk egy férőhelyhez már potom 50 ezer dollárért hozzá lehet jutni, ámde jóval szűkösebb is odabenn.
A jelenleg még épülő nebraskai menedékhely viszont ennél nagyobb lesz, ott akár 900 embert is el tudnak majd szállásolni. Egy férőhelyre a beugró itt 25 ezer dollár. Ám a tervek alapján valószínűleg nem lesz túl nagy az egy főre jutó terület.images-5

Búcsúlevél az univerzumból
A tengerentúlon valósággal virágzik a világvége-biznisz. Sőt, talán egy egész iparág kialakulásának lehetünk ma szemtanúi. A You’ve Been Left Behind (Lemaradtál) nevű internetes cég 250 MB nagyságú tárhelyet biztosít azon keresztények számára, akik szeretnék, ha elragadtatásuk után hátramaradt rokonaiknak, barátaiknak, ismerőseiknek elküldenék az általuk előre megírt e-mail üzeneteket a megadott címekre. Mindezt 14 dollár 95 centért. Ígéretük szerint az üzenetek Jézus második visszajövetele után hat nappal kiküldésre kerülnek.

Garantált ateizmus
Egy másik cég  – az Örök földhözragadt háziállatok – felajánlja, hogy munkatársai gondoskodni fognak az elragadtatott keresztények „hátramaradt” kedvenceiről. Ha viszont a cég esetleg keresztény, akkor mi a biztosíték arra, hogy teljesítik a megállapodásban foglaltakat, és az állatok valóban megkapják a reggelit meg a vacsorát? – kérdezheti egy szemfüles érdeklődő (bár akkor már senki sem fog reklamálni a pénzéért). A cégnek erre is van válasza: a gondozók garantáltan ateisták, ezért biztos, hogy ők maradnak, ha eljön a nap. „Alkalmazottaink írásban jelentették ki, hogy ateisták, nem hisznek Istenben és Jézusban, ilyen módon az elragadtatásra minden lehetőség kizárva” – olvasható a cég honlapján.

Zombik és a lemaradt szinglik images-4
Egy fegyvergyártó cég azokra is gondolt, akik a 28 nappal később című film kaotikus állapotaira készülnek. A Hornady lőszergyártó legújabb „lövése” a Z-Max nevű zombiölő lövedék.  Ha van már atombiztos menedékhely és fegyver, akkor a megfelelő járgány sem maradhat el: az új DC100-as Land Rover Defendert stílusosan apokalipszis dizájnnal reklámozzák.
Lehetnek persze olyanok is, akik már előre bebiztosítanák maguknak a biztos randilehetőségeket az ítélet napja után. Nos, erre is van már megoldás: a survivalsingles.com (szingli túlélők) oldalon már most vannak regisztrált tagok.

Elvihetem a cuccaidat?
Vannak persze szemfüles magánkezdeményezők is, akik szeretnék kikaparni maguknak a gesztenyét. Valaki már létrehozott a Facebookon egy oldalt azzal a céllal, hogy a keresztény hit egyik legfontosabb eseményének tekintett elragadtatás megtörténte után – vagyis miután Jézus Krisztus kiragadja az övéit a nagy nyomorúság borzalmai elől – a feliratkozók személyes értékeit elvihesse. „Én személyesen nem hiszek az elragadtatásban, ugyanis zsidó vagyok. Ám ha történetesen mégis megtörténik, elvinném barátaim cuccait.” Eddig 604 rajongója van.

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?