Méreg a festéklemosóban, avagy a nyitott pohár veszélye

Mivel soha életemben még nem voltam diszkóban, vagy egyéb, rám nézve hasonlóan kockázatos  helyeken.  – lévén egész életemben antialkoholista, –  ezért nem tudom megítélni, hogy a tudósítás mennyire hiteles, vagy csak egyike a kamu netes közléseknek. Azonban, ha belegondolok, hogy bárhol, ahol inni lehet, – nem feltétlenül alkoholos italokról legyen szó – ez a jelenség előfordulhat. Egy nyitott pohárba csempészni bármit, nem lehetetlen. A többit már az olvasó fantáziájára bízom. (Dénes Ottó)

Ál-levél a Facebookon

Utánajártunk, vajon van-e valóságalapja annak a lánclevélnek, ami Dr. Zahcher Gábor aláírásával terjedt és terjed a neten….A lánclevelet rengetegen megosztották, anélkül, hogy pontos információval rendelkeztek volna a benne foglaltakról. Jó tanácsként annyit mondhatunk, járjatok utána egy kicsit, mielőtt megosztotok valamit – így ti sem kerültök kellemetlen helyzetbe, és másnak sem kell magyarázkodnia. 🙂 Egy riportot láthatunk Dr Zacher Gáborral, ha megnyitjuk ezt a linket
http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ghb-lanclevel/

Dr. Zacher Gábor felhívása (?)letöltés (1)

Dr. Zacher Gábor toxikológus orvos tett közzé egy felhívást, amely az interneten gyorsan elterjedt. Sok portálon és fórumban találkoztam az írással, amely valóban fontos. Így hát én is továbbterjesztem, mindenki okulása végett:

Mindenki Figyelmébe Ajánlom!

Van egy GHB nevű szer,színtelen, szagtalan, íztelen, festéklemosó szer, 3000 Ft-ba kerül egy üveg, bárki szabadon megvásárolhatja boltban illetve rendelheti a neten. Pár csepp italba csöppentve kb. 10 perc leforgása alatt teljes tudatkiesést okoz, néhány mp szédülés után ájulást. Hétvégi diszkókban a kiszemelt áldozat poharába cseppentik, amikor nem figyel oda. Miután összeesik, a „segítőkész” szemtanúk kiviszik és elrabolják végleg, vagy a nemi erőszak idejére, ami nem erőszak, hisz magatehetetlen az ember.letöltés (2)

A szer gyorsan kiürül a szervezetből: az illető hamarosan magához tér, legfeljebb nem érti, hogyan került az adott helyszínre. Gyakorlatilag embert lopnak a szer segítségével. Előfordul hogy bontatlan (vagy annak tűnő) üvegbe előre beteszik. Pld.:a játékbarlangban a nyertest meghívják egy üveg italra, azután az illető a toxikológián ébred ruházat, pénz, nyeremény, mobiltelefon nélkül. Védekezni nem lehet ellene, csak megelőzni, azzal ha nem hagyja az ember a poharát felügyelet nélkül, illetve, ha üvegből iszik, a hüvelykujját az üveg száján tartja. Fontos hogy a társasággal érkezők/társaságban levők ne hagyják magukra soha egyik társukat se. Kérem, adják tovább minél több embernek!

Dr. Zacher Gábor toxikológus orvos”

www.mellekhatas.hu (megjegyzésem: ezt a portált nem tudtam megnyitni.  Lehet, hogy már nem létezik? Ennek ellenére a poharat óvatosan hagyjuk bárhol, bármikor. Sőt, ha egészségre vigyázók vagyunk, nem tesszük ki magunkat bizonytalan helyzeteknek. A józanságra még senki sem fizetett rá! Az ördög nem alszik! (Dénes Ottó)

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?