Vészesen terjed a kövérség

 Tíz éven belül a kövérséimages (21)g válhat „normális” állapottá, ha az emberek továbbra is a napjainkban tapasztalható ütemben híznak. Az Egyesült Államokban már ma is a gyerekek egynegyede, a felnőttek kétharmada túlsúlyos, tíz év múlva akár háromnegyedük szenvedhet majd súlyfeleslegtől.

Magyarországon minden második felnőtt küzd súlyproblémával, míg minden negyedik középkorú felnőtt kifejezetten elhízottnak mondható. A húszas-harmincas éveikben járók mintegy egytizede elhízott, míg majd’ egyharmada „csak” túlsúlyos.

Mindez komoly egészségügyi válságot okozhat, mivel images (20)a súlyfelesleggel küzdők jóval nagyobb eséllyel lesznek szív-, illetve cukorbetegek, de a rák több fajtája is könnyebben megtámadhatja őket.

hetek

 

 Kólavész

A Coca-Colában, Sprite-ban, Fantában és az ehhez hasonló szénsavas üdítőitalokban használt tartósítószer komoly sejtkárosodást okozhat – állítja a The Independent. A brit napilap egy egyetemi kutatásra hivatkozik, mely szerint a nátrium-benzoát ki tudja kapcsolni az ember DNS-ének létfontosságú részeit. Ilyen tartósítószert tartalmazó szénsavas italok fogyasztása végső soron májzsugorodáshoz vagy akár Parkinson-kórhoz is vezethet. images (22)A nátrium-benzoát, melyet egyébként a penészesedés ellen használnak az italokban, rákkeltő hatása miatt adott okot az aggodalomra, mivel C-vitaminnal keverve egy benzén nevű rákkeltő anyaggá válik.

Nem véletlen, hogy a NATURA termékekben nem használunk a modern élelmiszeripar által széles körben alkalmazott NÁTRIUM BENZOÁT (benzoikum ?) nevű vegyületet, amit ízfokozóként tesznek az ételek nagy többségébe. Nem csak a függőség veszélye miatt, de az itt közölt “felfedezés” okán is  Ki hinné, hogy – elsősorban az ifjúság által – közkedvelt Cola is tartalmaz ilyenféle vegyipari “műremeket”(Dénes Ottó)

 

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?