Vegetáriánus főzőklub Pécsett

Főzőklub 2017-01-10 receptjei
Francia hagymaleves

Hozzávalók: 1 kg vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 ek ételízesítő, só, bors ízlés szerint bagett , (francia kenyér), kb. 20 dkg edami vagy cheddar sajt reszelve.
Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk és félfőre vágjuk (félbe, majd szeletekre). Egy nagy fazékban a vajat felolvasztjuk és több részletben rátesszük a felkarikázott hagymát. Fedő alatt kis lángon többször kevergetve addig pároljuk, amíg össze nem esik. Ezután felöntjük 2 és 1/4 l vízzel, beletesszük az ételízesítőt és lassú tűzön a levest forrásba hozzuk. Ha forr, még 2-3 órát főzzük kis lángon, hogy a hagyma kiadja az aromáját. Addig kell főzni, amíg a hagyma még éppen nem fő szét. Amikor kész, utánasózzuk és megborsozzuk. A bagettet felszeleteljük és sütőben vagy grillben megpirítjuk. Tálaláskor a tányér aljára teszünk egy szelet bagettet, megszórjuk reszelt sajttal és rámerjük a forró levest. Ahogy a kenyér megszívja magát a leves levével, azt be is sűríti, utána lehet pótolni, ha szükséges.

A Főzőklub további receptjeit és egyéb tudnivalókat a fozoklub.pecs@gmail.com tárhelyen, illetve a pecs.adventista.hu honlapon  találhatjuk.

Mondja el a véleményét!