2014. január 1. szerda

  • Először egy-két komment a Horthy fasizmust kozmetikázó, kormánypropagandát leleplező cikk utáni felháborodott, és méltán tiltakozó néhány olvasó tollából. Utána a lényeg, a magyar történelem legnagyobb gazságát bemutató tények és nem múló szégyenünk emléke.Emlékszek arra, (1944-45-ből ), mint fültanú kisgyerek, hogy apám és a háziúr beszélgetése közben, csak egy hangzóval, (ZSÉ) említették a zsidókat. Nem értettem, hiszen az óvodás/ kisiskolás társaim nekem olyan egyformák voltak. Semmivel sem másabbak, mint én. Miért volt – és sajnos mintha visszatérne – ez a különbségétel ember és ember között? Amikor ideológiák – és ebből fakadó tömeghisztériák – kezdik átitatni a társadalmat, nagyon közel érzem a nácizmus/fasizmus jéghideg leheletét a tarkómon.
  • Ha ez már a kormánykörökig felér, ott az egyén nincs teljes biztonságban. A szolgalelkek minden időben a lelküket – is – eladók között találhatók. Lásd Madách “látomása:” az adható/vehető szavazatokról. A “szuverén” gondolkodó ember abszolút hiányát leképező, a lelkét is kiárusító, tömeghangulattal együtt utazó nullák tömegében, egy ember formájú, önállóságát eladó, belül üres lényt  kérdez a görög szín hősnője, a honvédő hős felesége:

    “S te is, vén Kriszposz, kit rabszolgaságból
    Mentett  ki férjem, most halált kiáltasz?
    KRISZPOSZ
    Engedj meg, asszonyom, kettőnk közül
    Csak egyik élhet. Három gyermekemmel
    Tart, aki így szavaztat.
    ÉVA
    Jaj neked,
    Ha sorsod, Kriszposz, így lealjasít!
    Bár megbocsájtok, hogyha éhezel.
    De hát te, Therszitész? s ti mind, ti mind,
    Kik a jólétben nyugton szunnyadoztok,
    Mert a kapuktól ellenségteket
    Férjem veré el. – Óh, hálátlanok! –
    THERSZITÉSZ
    Ah, asszonyom! keservesen esik bár,
    De mit tegyünk, ez a néphangulat:
    Ki kockáztatja minden birtokát,
    Dacolva a felgerjedett habokkal! “

  •  
  • 2014. január 1. szerda

    1944 nyaran gyerekek jatszottak a budaorsi repuloter deli oldalan halado vasuti palyatest menten.
    A tuzo napsutesben vonat vesztegelt eppen, a vagonokbol emberek konyorogtek vizert. Egy 12eves fiu -szofogado gyerekkent- vizet hozott a kozelbol, azonban egy karszalagos mopedes katona rarivallt es elzavarta ot, a vizet odaadni nem tudta.
    Ott mindenki magyar volt!
    A vagonokba zart es elhurcolt szerencsetlenek is, a jatszo gyerekek is, es az ott felugyelo katonak is.

Daniel

————————————————————–

2014. január 1. szerda

05:18

“De az ennél is érthetetlenebb, hogy nem emelik fel a szavukat a fasizmus és a nácizmus újraéledése, a kormányzat antiszemita uszítása és gyalázatos történelemhamisítása ellen.”

A cikk igaz es jo,koszonet. De volt, aki felemelte szavat.

Frank Tibor nyilt levele Ader Janosnak:

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/151593
http://archive.is/TqVUx

“Na mármost, az én problémám, kedves Elnök úr – túl azon, hogy nincs meg két testvérem meg egy csomó más rokonom –, abban áll, hogy mind a zsidótörvényeket megalkotó politikusok, mind a Belügy alkalmazottai, mind a helyhatóságok alkalmazottai, mind a bírók, mind a jegyzők, mind a csendőrök (több tízezer, akik összegyűjtötték őket), mind a pribékek (akik vigyáztak a vonatra), mind a vonatvezető (kalauzra ugye nem volt szükség), mind a vonat tulajdonosa (MÁV), mind a vonatkísérő karhatalmisták – mind, mind magyarok voltak.
Ráadásul mind a magyar állam megbízatásából intézkedtek.
Azok is magyarok voltak, akik elvették a tulajdonukat, ingóságaikat és ingatlanjaikat, azok is magyarok voltak, akik utána „használatba vették” őket.”

„..amíg pár millió honfitársunk tétlenül nézte, addig pár tízezer honfitársunk aktív módon részt vett a bűntettekben, sok-sok további polgár pedig hasznot húzott belőlük”.

 

Budapest – Az Orbán-kormány a holokauszt 70. évfordulóját arra használja fel, hogy a folytassa a gyalázatos történelemhamisítást, a magyarok felelősségének elkenését. Egy kormányhatározat szerint emlékművet állítanak a német megszállás évfordulójára a Szabadság téren. Az emlékmű üzenete az lesz, hogy Magyarországot megszállták a német nácik, ezért a holokausztért a magyarok nem felelősek. Ezzel szemben az igazság az, hogy a németek semmit nem tudtak volna tenni, ha a magyarok a nácikat is meglepő lelkesedéssel nem deportálják néhány hónap alatt a teljes vidéki magyar zsidóságot.

A fasiszta Horthy-rendszert restauráló …………………….-kormány újabb történelemhamisítással igyekszik fenntartani a hamis magyar történelemtudatot. “A magyarok nem tehetnek semmiről” – ez lesz az üzenet az újabb emlékműnek, amely a német megszállásra emlékeztet a holokauszt 70. évfordulóján. Ezzel szemben a valóság az, hogy Horthy hozzájárult ahhoz, hogy a németek “munkára” elvigyék a magyar zsidókat. Horthy egyszerűen eladta a németeknek a zsidó származású magyar állampolgárokat. Kinevezte Sztójay Döme berlini nagykövetet miniszterelnöknek, és a német náciknál is antiszemitább belügyi államtitkárokat, akik világcsúcsot állítottak fel a zsidók deportálásával. 1944. május 15-e és július 8-a között 435 ezer zsidót deportáltak haláltáborokba. A magyarok pontosan tudták, hogy a zsidókat haláltáborokba küldik.

A magyarok lelkes deportálása a német nácikat is elképesztette. Adolf Eichmann, a magyar deportálásokkal foglalkozó német megbízottja ezt mondta: „Egyes esetekben embereimet megrázta a magyar rendőrség [értsd: csendőrség] embertelensége. Wisliceny [Eichmann közeli munkatársa] beszámolt róla, hogy bár nem mindenhol, de néhány kerületben a rendőrök úgy hajtják a zsidókat a vagonokba, mint a barmot a vágóhídra.” A szlovákiai és a görög deportálásokat irányító Wisliceny a magyarok gyilkos indulatához hasonlóval korábban még nem találkozott. Ezt mondta: „Úgy látszik, a magyarok valóban a hunok leszármazottai; nélkülük így sose boldogultunk volna.”

Veesenmayer a nürnbergi perben ezt mondta a magyarok részvételéről és felelősségéről: „Ha a magyarok vaskövetkezetességgel tagadták volna meg a német kívánságot a zsidókérdésben, annak megoldására sor nem kerülhetett volna. Nyomás lett volna, de – az 1944-es év már »krízisév« volt – nem lett volna hatalmi erő egymillió ember megjelölésére, összefogására és deportálására. Ez egy olyan hatalmas rendőri feladat, amelynek elvégzését három hónap alatt csak a lelkes magyar teljes hatósági és karhatalmi apparátus tette lehetővé. Kívülről nem tudtak volna megfelelő erőt hozni e célra, mert csak az tudta volna elvégezni, amelyik az országot, népét ismeri s a nyelvet beszéli. Eichmannak csak igen kis törzse volt. Ilyen gyorsan és ennyire súrlódásmentesen – csak a magyar kormány teljes segítségével volt lehetséges.”

Forrás:

http://nepszava.com/2014/01/magyarorszag/ujabb-fasiszta-tortenelemhamisitas.html

Mondja el a véleményét!