Kártya, dominó, tenyér, zacc…

  • A megkezdett téma  jelenlegi részében olyan, napi szinten állandósult fogalmakat olvashatunk, mint például: az univerzum titkainak felfedezése, gyógyulások és gyógyítók, bennünk lévő eneOKK03rgia,kapcsolat a természetfeletti erőkkel.
  • A „SZAKEMBEREKBŐL” sincs hiány. Asztrológus,grafológus,kineziológus, kártyavető.
  • A különlegességek közé tartozik, bár a lényegét alíg tudja/érti valaki:
    OKKULTIZMUS,horoszkópok,reinkarnációs utazás, stb.
  • Ember legyen a talpán, aki mindezt a maga helyén, a maga TELJESSÉGÉBEN érti. Hogy tisztában van azzal a veszéllyel, amibe beleviheti a vallásos fogalmakkal dobálózó, vagy misztikus semmitmondással operáló úgynevezett „szakember”.
  • Van mit tisztázni. Először egy objektív alapot kell vetni, hogy az elméleti építményünket ne dönthesse össze újabb, szenzációsabb hirtelen feltűnő elmélet, vagy ötlet.
    Ezt a következőkben szeretném leírásokkal, történetekkel, történelmileg hiteles bizonyítékokkal megértetni, illetve a megértéshez segíteni.
    Addig is a Hetek jól összeszedett cikke ad újabb segítséget.
    HETEK.HU  2008. 08. 22. (XII/34)

    Kártya, dominó, tenyér, zaccPARAFEN

  • Több kiadó is foglalkozik okkult könyvek megjelentetésével. Ezek közül az egyik – a piacon újonnan megjelent vállalkozás – a következő témákban adott ki mostanában könyveket: hogyan lehet sikert elérni az univerzum belső titkainak felfedezésével, csodálatos gyógyulások és gyógyítók, hogyan hasznosíthatjuk a bennünk lévő energiát, hogyan valósulhatnak meg a kívánságaink, hogyan építhetünk ki állandó kapcsolatot a természetfeletti erőkkel.
    A magazinok közül a deklaráltan nőknek szólók telítettek az okkult tanokkal. A lapok állandóan foglalkoztatott szakértője az asztrológus, grafológus, kineziológus, kártyavető. Kulturális ajánlóiban pedig asztrológiával, az okkultizmus más ágaival és kínai gyógymódokkal kapcsolatos könyvek szerepelnek leginkább. A cikkekben az asztrológia az egyik legkedveltebb téma, rendszeresen írnak arról, hogy a bolygók, csillagok hogyan befolyásolják a munkát, pénzszerzést, otthoni boldogságot, egészséget. Igen népszerűek a bébihoroszkópok, ahol a kíváncsi szülők tudhatják meg, hogy ki is az, akit nevelnek. De nemcsak a horoszkópok szerepelnek minden elképzelhető formában és változatban, hanem például jósolni is megtanulhat, aki akar, szinte bármibõl (kártyákból, dominóból, tenyérből, kávézaccból stb).
  • A „sztárok” is örömmel árulják el a velük készült interjúk során, ha valamilyen ideológia elkötelezett hívei, de azt is, ha csak a lábujjukat mártották bele valamelyik tan mocsarába, hiszen ez mindig érdeklődésre tart számot. Úgy tűnik, senkit sem zavar az, hogy ugyanarról a „sztárról” egyik helyen azt olvashatjuk, hogy megtalálta a lelki békéjét, a másik helyen, ugyanabban az időben pedig arról számolnak be, hogy drogproblémák miatt kórházba került. Egyes női lapokban átlagemberek is hőssé válhatnak azáltal, hogy elkötelezett követői lesznek egy keleti tannak.
  • Az okkult kalandokat általában minden kommentár nélkül jelentetik meg a lapok. Például az egyik wellnessmagazinban arról olvashatott a nagyérdemű közönség.
  • ROXI
    Két „utazásközvetítő”, akik a test elhagyása utáni állapotot „tanítják.” 
  • hogy a reinkarnációs utazás során mely életeiben járt az illető hölgy, egy úr pedig a különböző korszakokban tett utazásainak tapasztalatairól számolhatott be. Gyakran előkerülnek az őselemek vagy az ősanyagok is (föld, levegő, víz, tűz). Többnyire arra biztatják az olvasót, hogy igyekezzen velük jóban lenni, tisztelni őket, például akkor, ha a természetben jár.

     

Mondja el a véleményét!