Öngyilkolás – tüdőtágulás – rák – szívem….De az enyém!

 Veszélyesebb az e-cigi, mint eddig hitték Az ÉN ÉLETEM, azt teszek vele, amit akarok…Mi közöd hozzá? …Ez az egyetlen élvezetem…Megnyugtat…Társaságot teremt… Kazalszámra hozhatom az indoklásokat, az önmegnyugtató „magyarázatokat”. Hiába, ha azt, amivel a valós TÉNYEKET (halálozási, betegségi és egyéb statisztikákat) felülírja a SZENVEDÉLYHEZ való görcsös ragaszkodás. Az e-cigaretta napi használata majdnem duplájára növeli a szívroham […]

Olvass tovább

A rák és a duplagondol

Ételek, amelyek fogyasztása elősegítheti a rákot Előzetes szösszenetem: Amikor egy igazán fajsúlyos és az életet veszélyeztető kutatási eredményt olvashatunk, szinte azonnal megjelenik, – vagy óvatosan sejtetve beillesztenek a sorok közé – egy-két olyan mondatot, amivel mintegy kiskaput nyitnak, nehogy valaki komolyan vegye a veszélyes közlést. Itt is tetten érhető ez a jelenség.  A T. olvasóra […]

Olvass tovább

Jó baktérium – rossz baktérium

A változatos joghurt Bár a fogyasztók jelentős része az egészséges táplálkozás jegyében vásárol joghurtot, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a „nagyüzemi joghurtok” sok cukrot és adalékanyagot tartalmaznak. A legtáplálóbb és egyben legfinomabb a teljes biotejből készülő, cukrozatlan változat. Ha valóban egészségesen szeretnénk étkezni, érdemes kipróbálni a legtisztább változatot, amelyet aztán saját ízlésünk szerint kicsit „felturbósíthatunk”: a […]

Olvass tovább

A kleptomániás marha esete az ahimszá tejjel

Kell-e kérni a tehén beleegyezését fejés előtt? Kihasználjuk-e az állatot, ha megisszuk a tejet ahelyett, hogy a borjaknak hagynánk? Káros-e felnőttkorban a tejtermékek fogyasztása? Ezek a kérdések tartják lázban a hazai vegetarianizmus számos ágának képviselőit, és a témában egy igazi nagyágyú is megszólalt. Mi pedig ellátogattunk Magyarország egyetlen tehéntemetőjéhez. Manapság a Facebookon történnek nagy dolgok. […]

Olvass tovább

gerincsérv és derékfájás

Ülőmunka helyett pultozni = testtömeg csökkenés és egyéb előnyök

Az állva végzett munka segíthet a fogyásban   Az íróasztalnál ülés helyett pult mellett állva végzett munka elméletileg segíthet a fogyásban amerikai kardiológusok új kutatása szerint. A megállapítás alapja, hogy az emberi szervezet állva percenként 0,15 kalóriával többet éget el, mint ülve, vagyis egy 65 kilogrammos ember négy év alatt tíz kilogrammal lehetne könnyebb, ha […]

Olvass tovább

ifluenza terjedése

Így terjed az influenza – lehetetlen védekezni?

A betegek puszta kilégzésével is terjedhet az influenza egy új amerikai kutatás szerint, a vírusok továbbadásához köhögés vagy tüsszögés sem szükséges. Az általános vélekedés szerint az emberek úgy kaphatják el az influenzát, ha betegek tüsszögésének vagy köhögésének vannak kitéve, vagy olyan tárgyakat érintenek meg, amelyek felszínére kerülhettek vírusok – írta a tanulmányt idéző medicalxpress.com. Az […]

Olvass tovább

növényi étrend

Növényi étrend és teljesítmény

A tarahumarák A  Wendepunkt (1970 májusában) egy rövid beszámoló jelent meg a tarahumara-jelenségről a Deutsche Arzteblattban közreadott beszámoló nyomán. Időközben az eredeti érteke­zés is megérkezett a szerzőtől – William R. Hood, Oklahomai Egyetem Egészségügyi Tudományos Központja (University of Oklahoma Health Science Center)1 -, amely rendkívül értékesnek bizonyult. Vajon eltűnik-e a „titkos dokumen­tumok” között, vagy végre […]

Olvass tovább

Apám agyvérzése (sok, vagy „elég” a 140/90?)

Apám 45 éves volt, amikor én születtem. Neki éppen akkor felelős „nemzetmentő” feladata volt. A hazát kellett megvédeni az Orosz fronton. A hírhedt „magyargyilkos” Don kanyarban. Két világháborút is megjárt. Az első világháborút 18 évesen kezdte, de hamarosan beleunt és az Olasz frontról  – csodával határos módon – megszökött. 67 évesen kapta első agyvérzését. Hamarosan […]

Olvass tovább

Az antibiotikumok alkonya

Gyógyszerkatasztrófa előtt – Versenyben a multirezisztens baktériumokkal Vesztésre állnak a kutatók abban a versenyben, amelyet az antibiotikumok kifejlesztésével vívnak a gyógyszereknek ellenálló baktériumtörzsek ellen. Ráadásul a kórokozók adaptációja gyorsul. Manapság évente hétszázezren halnak meg olyan fertőzések miatt, amelyeket korábban egyszerű antibiotikumokkal is gyógyítani lehetett. Riasztó tényeket ismertettek a szakértők az Amerikai Mikrobiológiai Társaság októberi ülésén: […]

Olvass tovább

Nem csak bőrünkkel érzünk: új érzékelőket fedeztek fel az emberi testben

 Jóval összetettebb és finomabb az emberi érzékelő szervrendszer, mint gondoltuk, állítják a Liverpooli és a Cambridge-i Egyetem, valamint az Albany Medical College kutatói. Eddig ismert ideghálózatunkon kívül ugyanis egy új érzékelő-rendszert mutattak ki, legtöbbünknél pedig ez alig érzékelhető, írja a Physorg. Frank Rice PhD, az Albany Medical College professzora szerint olyan volt észlelni az új […]

Olvass tovább

Gumimacik = sertésbőr+csonthulladék+rabszolgamunka

Szörnyű dolgok derültek ki a Haribo gumimacijairól Brazíliában rabszolgamunkára emlékeztető körülmények között termelik a gumimacik egyik alapanyagát, Németországban pedig egy olyan sertéstelepről származik a macikhoz szükséges zselatin alapanyaga, ahol nem megfelelően tartják az állatokat. Sokkoló riportot közölt a Haribóról a német közszolgálati tévé, az ARD. A riportban előkerül, hogy rengeteg cukor van a cég által gyártott […]

Olvass tovább

Mi felel a rákos megbetegedések 40%-áért

Egy átfogó amerikai mérés szerint a a daganatos betegségek 40 százaléka kapcsolatba hozható a páciens túlsúlyával – közölte kedden az amerikai betegségellenőrzési és megelőzési központ (CDC) vezetője. A túlsúly a kutatások szerint 13 ráktípus kockázatát növeli meg. “Egy országban, ahol a felnőttek 71 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, a CDC vizsgálata nyomán született eredmények aggodalomra adnak […]

Olvass tovább

Nem fogy a magyar, inkább hízik

A képlet pofonegyszerű: ha a bevitt és felszívódott tápanyag kalóriatartalma több, mint amennyit felhasználunk, úgy hízunk, ha kevesebb, úgy fogyunk. Mégse megy. Hízik az ország, hízik a Föld. Enni jó. Édeset, zsírosat, laktatót enni nagyon jó. Kár, hogy veszélyes. Merthogy azt a programot, hogy minél töményebben minél több energiát kell a szervezetbe bevinni, akkor kaptuk, […]

Olvass tovább

Miért leszünk betegek?

Válasz: A saját hülyeségünk miatt leszünk betegek (?) Ízlés /szokás kérdése, hogy ezt az indoklást elfogadjuk, vagy elvetjük. A napokban egy mozgólécsőn mentem fölfelé. Előttem nem sokkal egy hatalmas termetű egyén utazott.  Őszintén sajnáltam, mert – csak úgy magamban – elsoroltam, hogy mennyiféle problémát hordoz magában, vagy fog, ha még nem jött össze a teljes […]

Olvass tovább

„Magyarország egészségi állapota azon a szinten áll, ahol a magyar futball”

Véleményem: az alábbi HVG cikk nem az Auchanról szól, csak a tétel legfontosabb része az a kezdeményezés, amit érdemes – lenne – követni. A valódi szomorkás igazság az, hogy az un.”magyaros hagyományokhoz” kötődő napi étkezés (szándékosan nem táplálkozást írtam), párosulva a mozgásszegénységgel, annyira egészségtelen és gyilkos, hogy akik nem hisznek a statisztikáknak, megérdemlik, hogy ismét […]

Olvass tovább

4 élelmiszer, amely megrövidítheti az életét

A hosszabb élet titkát sokan szeretnék kideríteni, ám még mindig nem lehet tudni, hogy egyesek miért élnek akár 100 évig is. Egy dolog azonban biztosan szerepet játszik a hosszú életben: az egészséges étkezés. Következzen 4 élelmiszer, amely csökkentheti az esélyét annak, hogy megéljük az öregkort mégpedig azzal, hogy felfalják a sejtek egyik komponensét, a telomérákat. […]

Olvass tovább

Dr Wallach az egészségről

Dr. Wallach az egészségről

Én egy farmon nőttem fel, St. Louis nyugati részén. Az 50-es években elkezdtünk marhákat tenyészteni. Ha ismerik a marhatenyésztést, bizonyára tudják, hogy a profithoz vezető egyetlen út önállóan megtermelni a kukoricát, a szójababot és a szénát. A malomban megőrölték ezeket, és rengeteg vitamint és ásványt adtak hozzájuk, így készült a marhatáp. Hat hónap múlva a […]

Olvass tovább

Gerson-diéta

Beáta Bishop: A Gerson-diéta és a pszichoterápia a rákgyógyítás szolgálatában

FIGYELEM! Az etelreformer posztjain nem különlegességet hajszoló, vagy az ortodox  orvosi módszerekkel mindenáron  ellentétes  leírásokat közlök. Napi életünkben láthatatlanul is jelen vannak azok a nem „hivatalos” gyógytechnikák, amiket idők folyamán vagy a múltból, vagy nem a kimondottan nyugati terápiás gyakorlatokból „ástak elő” és alkalmaznak változó sikerrel. Személyes ismeretségi körömből említek egyet. Egy húsfeldolgozó –  töltelékárú […]

Olvass tovább

Nyomelemekről közérthetően

Ma már az élet szinte minden területén találkozunk a nyomele­mekkel, illetve fontosságuk a korábbiakhoz képest jelentősen megnőtt. A nyomelemekről a napi „hírforrások” részben télszí­nes, részben félreérthető információkat is tartalmaznak, ezért egy közérthető, mégis szakszerű kézikönyvre talán sohasem volt nagyobb szükség, mint napjainkban.                    ‘ Egy, a nyomelemekkel – elsősorban a táplálkozás-élettan szempontjából – foglalkozó kézikönyvben elkerülhetetlen […]

Olvass tovább

Vegetáriánus főzőklub Pécsett

Főzőklub 2017-01-10 receptjei Francia hagymaleves Hozzávalók: 1 kg vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 ek ételízesítő, só, bors ízlés szerint bagett , (francia kenyér), kb. 20 dkg edami vagy cheddar sajt reszelve. Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk és félfőre vágjuk (félbe, majd szeletekre). Egy nagy fazékban a vajat felolvasztjuk és több részletben rátesszük a felkarikázott […]

Olvass tovább