Uborka másként

Az uborka nemcsak egy zöldség, amely alkalmas nyári saláták és könnyű ételek készítéséhez, ez a növény csodálatos tulajdonságokkal is bír.

Íme néhány ötlet, hogyan lehet megszabadulni a mindennapi életben egy pár kínos helyzettől. Érdekességek az uborkával kapcsolatban:

  1. Az uborka olyan zöldség, amelyben megvan a legtöbb vitamin, amire szükség van a nap folyamán. Az uborka tartalmaz B1-, B2-, B3-, B5-, B6-vitaminokat, folsavat (B9), C-vitamint, kalciumot, vasat, magnéziumot, foszfort és káliumot.
  2. Fáradtságérzés délután? Felejtsd el a kávét vagy más energiaitalokat, és egyél egy uborkát. Az uborka gazdag forrása a B-vitaminoknak és a szénhidrátoknak, megadja neked a szükséges napi energiát.
  3. Fáradt gőz a fürdőszobában a tükrön, amely megjelenik, amikor fogat mosol? Amikor teheted, dörzsöld le a tükröt egy szelet uborkával. Ez nemcsak gyorsan eltávolítja a gőzt, de a fürdőszobában új illatot is ad.
  4. Csigák és feldúlt palánták a kertben? Tegyen egy alumínium lemezre néhány szelet uborkát, és megszabadul a kertben a hívatlan vendégektől egész szezonban. Az uborkában lévő vegyi anyagok reagálnak az alumínium lemezzel, és létrehoznak egy szagot, amely észlelhetetlen az embereknek, de kellemetlen a kártevőknek, ezáltal tisztítja a területet.
  5. Szeretné megszüntetni narancsbőrt a lehető leggyorsabban, mielőtt  strandolna vagy kimenne a tengerpartra? Nos, az uborka megmenti. Dörzsölje néhány szelettel a bőrfelületet, ahol problémás, és perceken belül a bőr sokkal jobban fog kinézni. Az uborkában lévő anyagok pozitív hatást gyakorolnak a bőrben lévő kollagénre, ezáltal a bőr  feszesebb lesz, és kevesebb helyet foglal el. Ez csökkenti a narancsbőr látható jeleit és még a ráncokat is.
  6. Szeretné elkerülni a másnaposságot vagy a fejfájást? Egyék egy darab friss uborkát, és felébred fájdalom nélkül. Az uborka elegendő mennyiségű cukrot és B-vitamint tartalmaz, ez pótolja a szervezetben lévő tápanyag veszteséget, és pillanatok alatt megszünteti az intenzív stresszt. Egy uborka megtartja a tápanyag egyensúlyt a szervezetben, és így elkerülhető mind a fejfájás mind a másnaposság.
  7. Evés után úgy érzi, hogy az éhség kerülgeti? Egyék egy pár szelet uborkát. Megakadályozzák a súlygyarapodást is a kis uborka darabok, amelyekben megvannak a  szükséges tápanyagok.
  8. Van egy fontos találkozód, de rájöttél, hogy nincs időd kipucolni a cipődet? Akkor dörzsöld be egy friss szelet uborkával a cipőt. A zöldségben lévő vegyi anyagok meghozzák a cipő ragyogását, és távol tartják a vizet is.
  9. Ha problémája van az ajtó zsanérok nyikorgásával, használjon egy kis uborka szeletet a probléma orvoslásához. Látni fogja, hogy a nyikorgás megszűnik.
  10. Ideges? Nincs idő a kikapcsolódásra? Vágjon egy uborkából több szeletet, tegye őket egy fazék forró vízbe. Az uborka reagál a forró vízzel, és friss illatot bocsát ki, amely pihentető. Tudományosan kimutatták, hogy ez az aroma csökkenti a stresszt a kisgyermekes anyáknál és azoknál, akik vizsgákra készülnek.
  11. Éppen ebédelt, és nincs rágógumi vagy menta a szájszag korrekciójára? Tartson egy szelet uborkát a szájában. A zöldségben lévő vegyi anyagok eltávolítják a baktériumokat, amelyek felelősek a szagért.
  12. Keresi a megoldást, hogy tiszta és rozsdamentes legyen a mosogató és a fémtárgyak? Dörzsölje ezeket a tárgyakat egy szelet uborkával, tisztán fognak ragyogni, és nem pusztítja a kezét és körmeit mérgező anyagokkal.

13.. Írtál valamit ceruzával, amit ki akarsz radírozni? Lassan húzd a papíron az uborkát, és kitörli az írást.

Mondja el a véleményét!

Vélemény, hozzászólás?