A civilizáció válsága (egy királyi álom megvalósulása)

Agyaglábakon álló civilizációnk

2600 éves álom válik hamarosan valósággá, ha azok az elemzések, amikkel a JÖVŐKUTATÓK és társaik a KOLLAPSZUS (összeomlás) kutatók ma már nem, mint esetleges, hanem inkább riasztóan közeli állapotról akarják hiteles elemzéseikkel felrázni a bénultan ájuló, plázakultúrán edződött társadalmat.

Átlagos hozzászólás a témához, ha elolvassák, netán megnézik például Stumpf Bíró Balázs, vagy Gelencsér András alapos és korrekt előadásait és nem a rögtön alkalmazott tucatvéleményt hangoztatják: „majd megoldják, hiszen eddig is voltak világméretű gondok, de a tudomány úrrá lett minden nehézségen….

Nos néhány nagyon friss hír már azokat is kezdheti kiakolbódítani, akik senkinek/semminek sem hisznek.

A híreket ma még mosolyogva lenézhetjük, de ne siessük el a vidámságot! Jobb lenne, ha egyéb mai állapotunkkal vetjük össze az áramfogyasztást és a 38-40 C fokos hőséget.

Index hír 2024, 08. 18:

Lekapcsolták az utolsó erőművet Libanonban, az egész ország sötétbe borult

Üzemanyag hiányában ideiglenesen lekapcsolták Libanon utolsó működő villamos erőművét – közölte szombaton az állami Electricité Du Liban (EDL) energetikai vállalat. A tájékoztatás szerint „az olajkészletek teljes kimerülése miatt”voltak kénytelenek leállítani az erőművet, ami az állami áramszolgáltatás országos leállásához vezetett.

Az EDL kiemelte, hogy olyan „kulcsfontosságú létesítmények, mint a repülőtér, a bejrúti kikötő, vízszivattyúk, a csatornarendszer és a börtönök” is érintettek. A cég egyben leszögezte, hogy amint helyreállítják az üzemanyag-ellátást, az erőmű is ismét működni fog….

A Bloomberg beszámolója szerint

AZ EGÉSZ ORSZÁG SÖTÉTSÉGBE BORULT AZ ERŐMŰ LEKAPCSOLÁSA UTÁN

https://index.hu/kulfold/2024/08/18/libanon-villamos-eromu-lekapcsolas-uzemanyaghiany/

Még néhány hír klíma ügyben:

Elfogyott Kuvaitban az olaj

2024.08.18. vasárnap, 21:21

Kuvait rendelkezik a világ ismert kőolaj-készletének majdnem a tizedével, most azonban több lakónegyedben gördülő áramszünetet rendelt el „üzemanyag-ellátási zavarok” miatt.

Az állami KUNA hírügynökség jelentése szerint a fennakadás következtében leállították a sótalanító üzemeket és néhány erőművet.  Nemcsak Kuvaitban gond. Több országban, köztük Egyiptomban és Libanonban is szisztematikus áramszünethez folyamodtak a nyár folyamán, hogy takarékoskodjanak az árammal – de Kuvaittal ellentétben azok az államok nem olajtermelők.

Az áramkimaradások azonban problémát jelentenek az olajban szintén gazdag Irakban is, ahol nyáron szintén rendszeresen emelkedik a hőmérő higanyszála 50 Celsius-fok fölé.

https://olkt.eu/elfogyott-kuvaitban-az-olaj?

Mondhatnánk, hogy itt, Európa szívében létezik az energiabőség európai Kánaánja. Lubickolva a tetszés szerinti amperok és az egyre bővülő klímaberendezések világában.

De, ha lehetne, úgy nyugtával – nem csak a nap lenyugtával – húzzuk ki derekainkat egy igazán forróra sikeredett nap végén, hanem amikorra már sikerült kihúzni őszig, hőguta és szív+érrendszeri összeomlások nélkül.

A Paksi erőműben – hasonlóan a tavalyi jól megmelegedett Dunához – idén is több alkalommal kellett módosítani a reaktorok teljesítményét.

Tisza folyónk már inkább hasonlít egy jókora patakhoz, mint második legnagyobb hajózható, igazi folyóhoz.

Lehetne még folytatni, de a riogatásnak is mondható kritikákat kikerülve nézzük más nézőpontból is reálisan a témákat

Egyik fentebb említett előadó fiataloknak tartott előadásán tette fel a kérdést: „Önök szerint meddig működik a mai technikai alapokon álló civilizáció?”

Kis szünet, majd nagyjából egyetértés alakult ki a résztvevők között: „Hát…körülbelül két hét, (találgatás után) inkább négy nap…vagy inkább kettő nap alatt már az áruházak fagyasztott/hűtött készleteit ki lehet dobni. Utána már a többi elektromos berendezés is kuka. Nincs pénztár, kiszolgálás…a fosztogatók… jönnek az éhezők lendületes rohamai…a bankok is bezárhatnak…a közlekedés a rendőrlámpák hiánya miatt a balesetek…

Jegyezzük meg a kulcsszót: ENERGIA

Egyszóval a következő generáció(k) sorsa ugyanolyan gyenge agyaglábakon áll, mint annak idején NABUKODONOZOR király álmában látott kolosszus. (Dániel könyve 2. fejezet)

Hiába ragyogott fenn az arany fej, majd mind lejjebb-lejjebb a fémek az ezüst-réz-vas…majd a lábfejek …az agyag plusz vasreszelék keverékéből összeragasztott/tákolt lábfejek következtek.

Az egész szoborlátomás lényegében azt a mai kifejezéssel megszokott formációt ábrázolta, amiben az értékek az aranytól – a sárig jelképezték az emberi történelem egyre csökkenő, majd a látomásban is megjelenő KŐ általi pillanatok alatt lebomló állagát.

Az ÖSSZEOMLÁS kutatók tanulmányai ma még azoknál a „felelős vezetőknél”, akiken múlna a civilizáció megmentése (?) abszolúte süketséget eredményeztek.

Háborúra izgató, népét kizsaroló, magánvagyonát minél jobban felhalmozó, a tudósokat negligáló, újrázni óhajtó….államférfiakon múlna utódaink léte, nem léte? Emberi erőkkel megoldani a lehetetlent, a tudat átformálását, az egyetlen menekülési utat megkeresni (hol is van ez az út?) meg fogja haladni a rendelkezésre álló szellemi és fizikai készleteinket.

A kérdésekre választ egy következő bejegyzésben olvashatjuk majd. Türelem!

Addig is néhány a témába illeszkedő linket ajánlok T. olvasóimnak.

https://barankovics.hu/uton-a-civilizacios-osszeomlas-fele/

https://www.youtube.com/watch?v=wxHZmS-Iy0I

https://hirklikk.hu/kozelet/ugy-erzem-nincs-segitseg-energiaszegenysegben-elnek-europaiak-millioi/435853

https://www.youtube.com/watch?v=68LXTvDBAFw

ENERGIA ÉS CIVILIZÁCIÓ

Mondja el a véleményét!